De Broodjeshoek in Balen pakt in 2020 uit met een grootse (vr)eetuitdaging voor zijn klanten. 

Een mooi, lekker bouwwerk van vier bicky burgers als basis van de molen, vier curryworsten die de wieken voorstellen en een boulet als dak.

‘Hold my tea’, zou Megan Altinoz van de eetzaak Chip Inn te Nottinghamshire denken, bij het lezen van dit bericht.

Want zij heeft al een paar maanden ’s werelds grootste commerciële kebab op het menu staan. Niets zo smakelijk als een vettige hap tijdens de late uurtjes, na het consumeren van een deel pintjes. Maar om volgende kebab te verorberen moet je een geoefende veelvraat zijn, want deze portie telt maar liefst 5350 calorieën. Het is dan ook niet alleen een flinke dosis schapen- en kippenvlees dat je krijgt geserveerd, maar ook een bodemlaag vol gebakken frietjes, kaas en een speciale currysaus van het huis erbij.

De kebab van 25 euro is zo groot dat er een pizzadoos nodig is om het monster mee te geven aan de klanten. De zaak van Altinoz krijgt klanten van overal uit land over de vloer om de beruchte kebab eens uit te proberen. Tot nu toe is nog niemand geslaagd, ter plaatse en op zijn of haar eentje de kebab geheel op te vreten.

“We krijgen soms foto’s toegestuurd van een lege doos, maar we weten uiteraard niet of deze mensen hulp hebben gekregen”, aldus de eigenaar.

Dit klinkt als een leuke uitdaging voor deze juffrouw

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."