“Elk nadeel heb zijn voordeel.”

Geloof het of niet, maar dat geldt ook tijdens een lockdown. We gaan vaker dan ooit dat beetje natuur verkennen dat ons landje rijk is en vooral… we bewegen opnieuw. In het bos wandelen heeft een positief effect op hoe we ons voelen. Het is goed voor je humeur, het maakt je creatiever, en je verbrandt ook nog eens calorieën. 

Nog een voordeel: het haalt onze kroost achter die verslavende schermpjes vandaan. Stemmingswisselingen, ontroostbaar zijn, driftbuien en oncontroleerbaar gedrag vertonen, concentratieverlies en obsessief gedrag naar de tablet toe zijn slechts enkele van de neveneffecten van dit type verslaving.

Kinderen bewegen daardoor ook bijna niet meer, wat nochtans goed is voor de spieren en de botten. Dat heeft ook de Franse tak van het speelgoedmerk Nerf (Hasbro) opgemerkt.

Daarom hebben ze een verborgen cameramop gemaakt die kan tellen: een zetel die de inactieve jeugd als het ware uitspuwt. De ludieke actie zou ouders moeten aanmoedigen zelf het schermpje neer te leggen en samen met de kinderen wat buitenspeelplezier verzinnen.

Nu nog nog zetel die ons uitbraakt, telkens Vincent Van Quickenborne opduikt in het journaal met een voorstel.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."