Dikke ex-Mercedes AMG van koning Albert te koop (foto’s)

En hij moet niet eens zo heel veel kosten.

De liefde voor knappe vierwielers: het zit in het koninklijk bloed. Behalve bij vorst Fluppe dan misschien. Die heeft het – net als Amerikaanse leiders – meer voor verstevigde burchten op wielen.

Zijn vader Albert II, die had wel een hart voor auto’s. Die reed in de jaren vijftig onder andere rond in een BMW 507: een roadster die nu tot de meest begeerde oldtimers aller tijden behoort. Op zijn oudere dag heeft Albert verschillende Porsche’s versleten – of niet eigenlijk, want die gingen met lage kilometerstanden telkens de deur weer uit – en voor zijn zeventigste verjaardag deed hij zichzelf een snelle Mercedes SL65 AMG.

AMG heeft echter niet alleen sportwagens van Mercedes voorzien van een sportieve toets, maar ook slagschepen. Zoals de W220: de S-klasse die werd gebouwd tussen 1998 en 2005. Van de AMG S63 werden ongeveer zeventig exemplaren gebouwd, en één daarvan werd ooit nieuw aangekocht door Albert II.

De wagen staat nog in zijn eerste lak, en er staan 82.000 kilometers op de teller. De Benz heeft volgens de advertentie een ‘gekke’ optielijst, waaronder een originele Nokia-telefoon. De auto kan de jouwe worden voor 38.900 euro.

2

Image 2 of 8

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More