Gewenste intimiteiten.

Sexy avondje op VIER: om half negen Temptation Island USA, om tien voor tien Dirty Dancing, gevolgd door The Sex Clinic, en Naked Attraction als uitsmijter.

Dirty Dancing is van 1987, maar is het herontdekken waard. Het verhaal speelt zich af in de zomer van 1963. De familie Houseman heeft een bungalow gehuurd in een chique vakantieclub in de bergen. Voor vader, een arts, is het de eerste vakantie in lange tijd en dus de ideale gelegenheid om te relaxen met zijn vrouw en dochters Lisa en Baby (Jennifer Grey). De brave en naïeve Baby ontdekt al snel dat er in de late uurtjes, na de georganiseerde activiteiten, flink plezier wordt gemaakt door de animatoren van de club. Ze is gefascineerd door de zeer aparte en vooral sensuele dansstijl van al die jonge mensen en kijkt met grote ogen naar Johnny (wijlen Patrick Swayze) en Penny, de onbetwiste sterren van het gezelschap. Wanneer Baby verneemt dat Penny zwanger is en dat de vader van het kind zijn verantwoordelijkheid weigert te nemen, grijpt ze in. Haar tussenkomst is welkom voor alle partijen. Ook voor Baby zelf, die zich sterk tot de stoere en elegante Johnny aangetrokken voelt.

Interessant om te weten is dat Patrick Swayze Jennifer Grey moest overhalen om de rol aan te nemen. De Patrick en Grey speelden namelijk eerder al samen in de film Red Dawn, en daar boterde ’t niet echt tussen de twee. In eerste instantie had Grey er dan ook geen zin in, tot Swayze haar ervan overtuigde dat ze een grote fout zou maken als ze het niét zou doen. De producenten wilden de film aanvankelijk niet in de biscoop maar videotape uit brengen, omdat het testpubliek de prent niet smaakte. De liftscène in het water werd in oktober opgenomen. Het water was ijskoud. Je ziet geen close-ups in de scène, omdat de lippen van de acteurs inmiddels paars waren. Omdat in oktober alle bladeren natuurlijk oranje en bruin worden, hebben de makers elk blad groen moeten verven.

VIJF / 16 oktober, om 21:50 -23:55 : ‘Dirty Dancing’