Bij Disney+ weten ze nu niet of ze het glas halfvol of halfleeg moeten bekijken.

Want er is een reden om te juichen. Disney+ is ongeveer een half jaar oud en heeft nu al 50 miljoen gebruikers. Het aantal gebruikers is sinds februari flink gestegen, wat ongetwijfeld komt door het coronavirus. Het doel van Disney was om tussen de 60 en 90 miljoen gebruikers te hebben in 2024, dus het lijkt erop dat ze dat met gemak gaan halen. De beste manier om de kleppen van je kroost te doen dichthouden tijdens deze lockdown, is ze dan ook te doen bingewatchen naar een reeks sentimentele Disneyfilms.

Maar corona heeft ook het heel schema van Disney+ grondig in de war gebracht. De toekomstige Marvel-films zijn namelijk allemaal afgestemd op de Marvel series op Disney+. Maar nu de bioscopen dicht zijn tot nader order, kan Disney+ moeilijk al beginnen om haar superheldenseries als The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision en Loki te streamen. Hierdoor zouden de tijdlijnen niet meer kloppen en reeds belangrijke spoilers van de films vrijgegeven worden. Echter, zonder nieuwe content schuilt het gevaar dat vele kijkers hun abonnement gaan opzeggen.

Mickey Mouse & co zitten dus met hun handen in het haar. Over haar gesproken: er staan nochtans genoeg nostalgische films op de streamingdienst om je even zoet te houden. Maar verwacht wel dat elke centimeter blote huid netjes gecensureerd is, want Disney is tenslotte Netflix niet.

Zo ook de filmklassieker Splash uit 1984. In deze familiefilm valt Tom Hanks letterlijk uit de boot en wordt hij gered door een bloedmooie zeemeermin, gespeeld door de blonde Daryl Hannah. Een naïeve romantische film, maar met soms uitstekende humor en tevens het eerste commerciële succes voor Tom Hanks.

Voor zij die de film zich nog kunnen herinneren, in een welbepaalde scène loopt Hannah terug naar de oceaan om te transformeren in een zeemeermin. Dat deed ze echter niet met de kleren aan.

Om dit netjes te camoufleren, heeft Disney+ met wat overduidelijke goedkope CGI, het kapsel van de actrice nog wat langer gemaakt dan het al was plus een beetje bont erbij.

Of ze er ook in geslaagd zijn die visgeur te verwijderen, is niet geweten.

https://www.youtube.com/watch?v=WB1kddb4d5k

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."