Een heuvel of berg per fiets beklimmen is gene kattenpis. U moet uw krachten leren doseren, uw hartslag te controleren en op tijd schakelen.  Maar niet iedereen heeft een berg van de categorie Alpe d’Huez naast de deur liggen om te trainen.

In dat geval kan de Kickr Climb van Wahoo wel een van pas komen. Het brengt het indoor-trainen naar een hoger niveau. Letterlijk welteverstaan. Het toestel kan zowel hellingen als dalingen simuleren. U kunt het toestel vastklikken aan een Kickr indoortrainer en het zal meteen reageren op de data van het virtuele parcours. Door de voorvork op en neer te bewegen, bootst u echte beklimmingen nog beter na. Zo kunt u een klim ervaren van maximaal twintig procent en een afdaling van maximum tien procent.

Aangezien hij compatibel is met Third Party Apps, kunt u met uw favoriete app aan de slag en u hoeft uw huis niet te verlaten. Misschien wel om eerst naar de bank te gaan en vijfhonderd euro af te halen, want zoveel kost het hulpmiddel. Een bolletjestrui zal uw lief wel naaien.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."