Wie oktober zegt, zegt Halloween.

Veelvraten associëren deze overgewaaide Amerikaanse traditie met snoep à volonté, wij bedenken liever 101 manieren om op 31 oktober de bloeddruk van onschuldige voorbijgangers de hoogte in te jagen. Om dat te realiseren, moet je eerst iets anders in de hoogte jagen.

Vraag maar aan expert in het bouwen van vliegtuigmodellen, Otto Dieffenbach. Hij knutselt RC-vliegtuigjes in elkaar, maar telkens in de vorm van bekende hoogvliegers: vliegende kerstbomen, Superman, R2D2, Tardis uit Dr. Who of zelfs Snoopy op zijn hondenhok. De Amerikaan lanceert telkens de vreemdste telegeleide vliegtuigen.

In samenwerking met het bedrijfjeHoosier Cutout Service – gespecialiseerd in 2D, 3D CAD en CNC – laat hij de figuren netjes uit kunststofplaten snijden en integreert hij deze rondom een elektrische motor. De platte oppervlaktes fungeren vervolgens als vleugels.

Zo heeft hij ook voor de engste tijd van het jaar een ideaal ontwerp klaarstaan. Een telegeleide heks op een bezemsteel. Er kwam geen hekserij aan te pas om haar de lucht in te krijgen, maar een flinke dosis wetenschap.

Dieffenbach verkoopt zijn ontwerpen voor een niet zo zacht prijsje. Voor de heks betaal je al snel 1700 euro.

Het gezicht van je schoonmoeder erop plakken, doet hij wel gratis. 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."