Uit onderzoek blijkt dat onze geur- en smaakpapillen op grote hoogte – zoals in het vliegtuig dus  – zo’n dertig procent minder goed werken.

Hierdoor kunnen biertjes flets smaken, of ze missen die typische biersmaak. De Aziatische luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific zorgde ervoor dat er terug wat leven in de brouwerij komt tijdens de vlucht. Maak kennis met Betsy Beer, een biertje gebrouwen om het hoog in de lucht geweldig te laten smaken. Het is vernoemd naar het eerste vliegtuig van Cathay Pacific: een Douglas DC-3, dat passagiers rondvloog in de jaren veertig en vijftig.

Om het effect tegen te gaan dat grote hoogte heeft op de smaakpapillen van passagiers, is Betsy Beer gecreëerd met een combinatie van ingrediënten uit Hongkong en het Verenigd Koninkrijk. Aromatische Fuggle Hop, zoete Hongkong ‘Dragon Eye’-fruit en honing zorgen gezamenlijk voor een bijzondere smaak op grote hoogte. Het biertje bevat ook zeven procent meer koolzuur dan regulier bier. Dit moet leiden tot een sterkere stimulans van de receptoren op de tong, waardoor het mondgevoel en de smaak versterken. 

Of je de stewardessen opeens een stuk aantrekkelijker gaat vinden, zal je dubbele tong wel uitwijzen.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."