We wisten al van het bestaan af van loopwedstrijden waar het de bedoeling is om zo dronken mogelijk de finishlijn te halen, maar de Boston Beer Company heeft een bier ontworpen voor de echte marathonlopers.

De brouwerij is niet alleen de allereerste officiële biersponsor geworden van de Boston Marathon, brouwer Jim Koch en marathonveteraan Bill Rodgers kwamen ook op het idee om alle sportievelingen te belonen met een biertje zonder het nodige schuldgevoel erbij.

Maak kennis met 26.2 Brew , verwijzende naar het aantal miles dat in een marathon afgelegd moeten worden. Het heeft een alcoholpercentage van ‘maar’ vier procent, maar wat het biertje zo bijzonder maakt is dat het gebrouwen is met Himalaya-zeezout. Oftewel elektrolyten die zorgen dat je lichaam snel gehydrateerd wordt. Een pilsje bevat slechts negen gram koolhydraten en 120 calorieën. 

Shelley Smith, zelf loopster en onderzoeksmanager en productinnovator voor de Boston Beer Company, laat weten dat ondanks het lage caloriepercentage er niets verloren gaat aan de smaak.

Een halve liter zweet lichter gelopen belonen met een halve liter bier. Klinkt als een goede deal!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."