We hebben de laatste jaren al heel wat visualisaties zien passeren van obsceen monsterachtige luxe cruiseschepen, maar wat Norwegian Cruise Lines de wereld instuurde, tart stilaan alle verbeelding.

Het luxevaartuig Norwegian Bliss met een kostprijs van maar liefst één miljard dollar, vaart vanaf heden richting het Caribisch gebied om de aankomende koude te doen vergeten. Maar de kans dat de passagiers iets van de zee zien, is eerder klein, als je hoort wat er zich allemaal aan boord van het schip bevindt.

Zo zijn er een kartbaan die zich uitstrekt over maar liefst twee verdiepingen, een attractie met botsauto’s, virtual reality spelletjes, lasergame,  verschillende simulators, een waterglijbaan van 90 meter lang die gedeeltelijk uit het schip steekt (!) en nog veel meer van dat lekkers aan boord. Er is ook aan de op extreme luxe gestelde medemens gedacht: een apart, voor het plebs afgesloten gedeelte van het schip met als naam ‘The Haven’ bestaat uit 74 gigantische suites die nergens nog lijken op wat een normale mens zich bij een kajuit voorstelt. Verder zijn er voor deze mensen een aparte binnentuin, een plek om privé te kunnen dineren en een butler voltijds beschikbaar.

 

De prijzen voor een zeven dagen trip variëren van 2500 euro per stel voor een binnenhut tot meer dan 10.000 euro voor de exclusieve Haven-suites van het bedrijf. Op de website van Norwegian Cruise Line vind je alle details terug.

De beste stuurlui staan misschien aan wal, maar de slimsten werken hier!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."