Doet de gedachte aan Pipo de clown je alle kleuren van de regenboog schijten? Of krijgen ze je met de beste wil van de wereld niet naar een voorstelling van IT?

Dikke kans dat je dan aan coulrofobie lijdt: angst voor clowns.

Als je vervolgens de moed verzameld hebt om deze angst te overwinnen, valt een nachtje in dit motel in Tonopah, Nevada, aan te raden. Hier zitten nog meer clowns verzameld dan in zes Belgische regeringen samen. Ga maar na: alleen al bij de receptie staan een slordige zeshonderd stuks. Ook als je in jouw bed ligt, wordt je aangestaard door meerdere harlekijns.

Om een potentieel horrorscenario helemaal compleet te maken: het motel ligt pal naast een begraafplaats. 

Onlangs heeft een investeerder het ‘griezelige’ motel gered van het faillissement. Hame Anand, de uit India afkomstige nieuwe CEO van het motel, werkt, eet en slaapt tussen honderden clowns. “Ik moet toegeven dat ik tijdens de eerste nacht in dit hotel ontzettend bang was”, zo laat Anand weten. “Mensen hebben verschillende, vreemde ervaringen gehad in het motel, maar tot nu toe is niemand gewond geraakt.”

Gelukkig is er meer te zien in Tonopah dan enkel pipo’s. De sfeer van het wilde westen, gammele gebouwen, een klein rokerig casino en roestige overblijfselen van de zilvermijn-geschiedenis lijken er zo weg gelopen te zijn uit een horrorfilm.

Niettemin wonen er toch 2000 inwoners, of ze ook allemaal neef en nicht zijn, is niet geweten. Het Clown Motel is wereldberoemd en wordt dan ook bezocht door reizigers van over de hele wereld. Kamers zijn te huur vanaf 50 euro per nacht, met prachtig uitzicht op de begraafplaats.

In tegenstelling tot de clowns, ga je geen schmink nodig hebben om er lijkbleek uit te zien.

https://www.instagram.com/p/81tsEaGXHj/

https://www.instagram.com/p/CCkZnsDnIYa/

https://www.instagram.com/p/BtdzW7AFK24/

https://www.instagram.com/p/CDP5DUDJi1Z/

https://www.instagram.com/p/CDFLLKgJqjA/

https://www.instagram.com/p/BnPHz9KBI39/

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."