Tegenwoordig is de drankenkaart van menig restaurant of bar niet meer compleet zonder een ruime keuze aan gin-tonics, en dat is goed te begrijpen. Niet alleen is dit drankje heerlijk verfrissend, u kunt ook eindeloos combineren met gin, tonic, kruiden en fruit om de lekkerste variatie te maken. Nu kunt u deze passie ook delen met gelijkgestemden en tegelijkertijd een feestje bouwen.

Op 18 en 19 mei vindt immers het tweedaagse Gin Festival te Amsterdam plaats. Dit festival zet de sterke dranken gin en jenever centraal. Maar liefst 150 verschillende gins, jenevers en ambachtelijke vodka’s kunt u er proeven. Maar ook een goede fond is belangrijk, en daarom zijn naast drankkraampjes ook de nodige foodtrucks aanwezig.

Tevens kunt u ook wat bijleren op gebied van gin dankzij de aanwezigheid van verschillende sprekers die vol passie over hun geliefde drank praten.  Ook kunt u genieten van een tochtje met de gratis Gin Boot. Al lijkt de combinatie zeeziek zijn en gin drinken ons verre van ideaal.

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."