Een fietslichtje waarvan de batterijen het begeven op een aantal kilometers van huis: dat is balen. U moet echter niet teruggrijpen naar een ouderwetse dynamo, want de jongens van Reelight komen met een elegante oplossing: fietslichtjes die werken op magnetische energie.

De magneten bevestigt u aan uw spaken, de lichtjes op de voor- en achtervork van uw fiets. Trappen maar, en zowel uw voor- als achterlicht gaan aan het knipperen. Reelight beweert dat het technologie ontwikkeld heeft die ervoor zorgt dat de lichtjes ook blijven knipperen als u stilstaat. Op het filmpje ziet het er alvast goed uit.

Deze CIO loopt momenteel op Kickstarter. Voor 43 euro heeft u een setje voor- en achterlicht, wat op zich geen verkeerde prijs is. De heren van Reelight, die opereren vanuit Denemarken, zijn hiermee niet aan hun proefstuk toe. Hun eerste versie, de NEO, werd in 2015 uitgebracht en was een gigantisch succes. Er wordt geschat dat een op drie fietsen in Denemarken uitgerust zijn met lichtjes van Reelight, wat geen slecht gemiddelde is.

Zijn er dan geen nadelen aan verbonden? Wel, het ding knippert enkel. Een straffe lichtstraal hoeft u er ook niet van te verwachten, dus avondlijke tochten door het bos of park kunnen wat riskant zijn. Maar als u fietslichtjes nodig heeft om u veilig door het verkeer te begeven, en oom agent tevreden wil houden, ziet dit er een goed alternatief uit.

https://vimeo.com/223038107

Gepubliceerd door Bert Pichal

Houdt van Belgische bieren, bordspelen en de Backeljau's.