Kikkerbillen zijn niet alleen een lekkernij (voor sommigen toch), het zijn door deze krachtige billetjes dat kikkers een welverdiende reputatie als springers hebben.

Kikkers kunnen tot twintig keer hun eigen lichaamslengte ver springen. Dat zou een sprong van ongeveer 35 meter betekenen voor een mens. Het is dan ook door deze amfibie dat Frog Fitness zich heeft laten inspireren om The Frog te ontwerpen.

Een fitnesstoestel waarmee je als het ware de sprong van een kikker simuleert zonder daadwerkelijk te springen. Hiermee zou je volgens de makers zowat elke spiergroep in je lichaam een volledige work-out geven. The Frog combineert isometrische oefeningen samen met intervaltraining van hoge intensiviteit. Je kan zelf de weerstand van het uitrekmechanisme instellen.

Behalve sprintjes ermee trekken, kan je het ook ter plaatse gebruiken en zelfs verticaal om bijvoorbeeld je biceps eens goed wakker te schudden. Het toestel kost je online al snel 1.300 euro. Voldoende om de kikker in de keel te krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=oQS3yt1kULU

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."