Wil je dat Moeder Natuur je een handje helpt bij het versieren van het andere geslacht?

Dat kan. Spurt dan meteen als de bliksem naar je lokale groente- en fruitboer en plunder zijn hele frambozenvoorraad. Waarom net dit rode fruit? Volgens een Britse studie veroorzaakt de consumptie van frambozen een typische blos in het gezicht die eveneens bij opwinding veroorzaakt wordt. De lekkernij doet het tempo van de bloedsomloop versnellen. Dat wordt merkbaar in de haarvaten in het aangezicht. Na het eten van aan handvol frambozen verschijnt een roze blos die tot vijf uur lang kan blijven aanhouden.

Onze hersenen leggen onbewust de link tussen de roze gekleurde huid en opwinding. Daarnaast hebben de mineralen in de zaden een stimulerende werking op het libido en de vruchtbaarheid. De onderzoekers stellen ook voor de lippen “te bevlekken” met frambozensap, want ,natuurlijk glanzende rode lippen maken je tien keer aantrekkelijker.

Als dat nog geen reden genoeg is om je mond vol te stoppen: frambozen zijn ook rijk aan vitaminen, antioxidanten, vezels en bevatten ze een hoge concentratie van ellaginezuur, een fenolverbinding die kanker voorkomt, de groei van kankercellen stopt en het evolueren van bepaalde kankers voorkomt.

Je weet voortaan met wat de fruitschaal te vullen.

Je laat me framblozen, schat…“.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."