In a galaxy far, far away… mag de jonge Han Solo dan de grote man zijn, hier op aarde moeten de echte Star Wars-fans maar bitter weinig van hem weten.

Met een wereldwijde opbrengst van nog geen 264 miljoen dollar op twee weken tijd blijkt de twee Star Wars-film in de anthologiereeks Solo: A Star Wars Story een fikse financiële tegenvaller. Een eufemisme voor dikke flop dus. Zeker als u weet dat The Force Awakens eindigde met twee biljoen dollar, The Last Jedi met 1,3 biljoen en Rogue One tenslotte met 1,05 biljoen dollar.

Is het een voorteken dat het publiek een beetje geraakt uitgekeken op de hele Star Wars hype of liet The Last Jedi een ietwat slechte smaak na in de mond van vele fans? De toekomst zal het uitwijzen. Maar Disney moet zich nog geen zorgen maken dat hun intergalactische gans stopt met gouden eieren te leggen. Want op gebied van franchise en speelgoed valt er nog massa’s geld te rapen bij de fans.

Wat zegt u bijvoorbeeld van de R2-D2 Trashcan? De populaire droid op ware schaal maar met een inhoud waar een geurtje aanzit. Zodra u op zijn middelste poot trapt, vliegt zijn hoofd open om uw vuilnis te ontvangen… of  een afgedankte blu-ray van The Last Jedi.

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."