Dit hangt Trump boven het hoofd als hij president af is

Als de presidentiële onschendbaarheid verdwijnt, opent het gerecht haar deuren.

Als je al zenuwachtig wordt omdat er een verkeersboete in je bus valt, kan je beter afzien van een politieke carrière. Ten minste als je aan politiek doet zoals Donald Trump. Als hij straks verliest, heeft hij meteen een pak rechtszaken aan zijn broek, omdat zijn presidentiële onschendbaarheid wegvalt. Hoge bomen vangen veel wind. In het geval van Donald stormt het.

Trump is in zijn leven al bij meer dan 4000 rechtszaken betrokken geweest. Na zijn aantreden werden er nog zestig tegen hem aangespannen, schrijft ‘De Volkskrant’.

Hij zou al jaren geen inkomstenbelasting betaald hebben, er is sprake van belangenvermenging en presidentiële zelfverrijking via de Trump Organization, dubieuze banden met schuldeisers en een voormalig zakenpartner die 15 miljoen dollar schadevergoeding eist vanwege fraude en contractbreuk bij de overname van een hotel in Panama. Om er maar enkele te noemen.

Er zijn ook een aantal rechtszaken aangespannen door vrouwen die hem beschuldigen van laster, aanranding en verkrachting.

Als kers op de taart is er de rechtszaak van zijn boos nichtje, Mary Trump, die een boek schreef over haar neef, de president. Zij beschuldigt Donald en andere familieleden ervan dat zij door hen een erfenis is misgelopen.

Ach, als het dat maar is !

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More