Binnen enkele dagen mogen we weer kennis met het eiland der geslachtsziektes, maar als je het wat intiemer wilt op 14 februari, raden we volgende locatie aan.

Galešnjak, ook wel eiland van de liefde genoemd, ligt in het Pašman-kanaal van de Adriatische Zee, tussen de eilanden van Pašman en de stad Turanj op het vasteland van Kroatië. Het is een van ’s werelds weinige in de natuur voorkomende hartvormige objecten. Het eiland heeft een oppervlakte van 0.132 vierkante kilometer, het strand is 1,55 kilometer lang. Het eiland heeft twee bergtoppen, waarvan de hoogste 36 meter boven de zeespiegel ligt.

We weten ondertussen op welk eiland je ex te droppen, maar deze kleine plek is een zeer populaire bestemming op Valentijnsdag.  Krijg geen al te hoge verwachtingen, want Galešnjak is privébezit en heeft nul faciliteiten. Maar, krijg je eenmaal toestemming , dan is dit the place to be voor een romantisch boottripje met picknick en kampeerverblijf voor twee… en uiteraard de ideale plaats om je geliefde ten huwelijk te vragen.

Het eiland heeft de eigenaar Tonci Juresko ondertussen al geen windeieren gelegd. Het is ook een veelgevraagde locatie om huwelijksceremonies te houden. Hij en zijn nakomelingen zijn dus zeker van een constante geldstroom die enkel kan tegengehouden worden door een aardbeving, want wie wil er nu trouwen op een gebroken hart?

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."