Het sterkste horlogeglas ter wereld is saffierglas. Het is zo goed als onkrasbaar. Maar dit glas is ook een stuk duurder om te maken. Doorgaans zit het niet op horloges van minder dan vijfhonderd euro.

Horlogemakers Bell & Ross gaan nog een tikje verder. De ganse body van de BR-X1 Skeleton Tourbillion Sapphire Watch bestaat uit saffierglas. Daar saffierglas een zeer breekbaar materiaal is, moesten de makers zeer minutieus tewerk gaan om dit horloge in elkaar te steken.

Bell & Ross gebruikten voor dit exemplaar anti-reflectief glas, zodat u precies kunt zien hoe vanbinnen alles werkt. Het mechanisme dat de klok aandrijft is een tourbillon, hetgeen wil zeggen dat de zwaartekracht geen vat zal gaan krijgen op de loop van het horloge. Een hoogstandje op gebied van horlogemakerij dus. 

Maar dit jaar gaan de horlogemakers een stapje verder door aan het gangwerk in de saffierkast een unieke kleur te geven. Zo zullen er dit jaar zes van deze horloges gelanceerd worden. Momenteel zijn er al drie uit (goud, zwart en blauw) waarvan er één al verkocht is (goud) en de twee andere exclusief online verkocht zullen worden (een primeur voor horloges van dit kaliber). De blauwe is op Mr. Porter beschikbaar en de zwarte op de site van Bell & Ross. De horloges kosten ook 400.000 euro (420.000 voor de gouden versie).

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."