Iconisch model van Casio krijgt update

Nuttige, alledaagse en originele producten op de markt brengen: dat hadden de vier broers Kashio voor ogen toen zij in 1946 de onderneming Kashio Seisakujo oprichtten, later omgedoopt tot CASIO.

Nadat ze rekenmachines op de markt brachten, wilden de broers ook de horlogemarkt veroveren. Dat deden ze door in 1974 het eerste digitale polshorloge ter wereld te produceren: de Casiotron. Dit horloge was voorzien van een LCD-scherm in plaats van een wijzerplaat, wat voor die tijd revolutionair was.

Het echte succes kenden ze begin jaren tachtig, toen ze de eerste multifunctionele en robuuste G-Shock DW- 5000C horloge introduceerden. CASIO-ingenieur Kikuo Ibe wilde per se een horloge ontwikkelen dat zijn tijd vooruit was. Hiervoor moest het nieuwe uurwerk aan het triple 10-concept voldoen: de batterij moest tien jaar meegaan, het horloge moest een val van een hoogte van tien meter overleven en bestand zijn tegen een waterdruk tot tien bar. 

Tientallen jaren na de release van het origineel is er een moderne luxeversie beschikbaar. De upgrade heeft dezelfde behuizing met digitale display, maar is uitgerust met nieuwe functies. U kunt bijvoorbeeld de horloge koppelen aan uw smartphone dankzij de Bluetooth-connectiviteit.

Het uurwerk kan ook atoomtijdsignalen ontvangen en de tijdaflezing automatisch aanpassen, wat betekent dat u altijd en overal ter wereld de juiste tijd zult hebben. De GMW-B 5000 D1 ligt op 13 april in de winkel en zal 480 euro kosten, tenzij u gaat voor de goudkleurige versie: die kost u een slordige 560 euro.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More