Je bent zot op puzzels maar je hebt geen zin om tijdens deze hittegolf badend in het zweet opgesloten te zitten in een nauw kamertje?

Nou, komt dat even goed uit joh! Want onze noorderburen hebben in Nijmegen een onderwatervariant gelanceerd op het populaire escape room-concept. Bij de Duikvereniging De Kaaiman moet je 18 meter duiken en onder het wateroppervlak puzzels oplossen en codes kraken in een soort onderwaterlaboratorium. Enige duikervaring is natuurlijk vereist, maar eens je de escape room heb bereikt, mag je duikpak netjes aan de kant en kan jij je volledig focussen op het puzzelen.

Maar een escape room zonder verhaal is als een PS-gemeente zonder schandaal. In dit onderwaterlaboratorium werd er een baanbrekend onderzoek naar leven onder water gedaan. De resultaten van dat onderzoek zijn echter verloren gegaan toen het plotseling stop werd gezet. Jij moet onderzoek doen om het verhaal uiteindelijk toch in de geschiedenisboeken te doen belanden. Met een oud logboek en een set veiligheidsinstructies begint de zoektocht. Verschillende puzzels en aanwijzingen leiden de onderzoekers naar verschillende ruimtes die zich boven én onder water bevinden.

Om de code te kraken word je dus letterlijk en figuurlijk onder druk gezet. De kamer is te spelen met minimaal vier en maximaal acht mensen. Diegenen die een sprong in het diepe maken moeten ervaren duikers zijn en minstens NOB 2*-niveau (Advanced Open Water Diver) hebben. De rest van de deelnemers kan boven water helpen. Boeken maar.

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."