Een sportief modelletje.

Het begon allemaal met de Zweedse Pipi Langkous Greta Thunberg. Die besloot om na de zomervakantie van 2018 niet langer op de schoolbanken te gaan zitten, maar wel om met een spandoek buiten het Zweeds parlement te gaan staan, om aandacht te vragen voor de dreigende klimaatsverandering.

In november 2018 kregen enkele studenten in Australië hetzelfde idee. Hierdoor geïnspireerd riepen begin januari Anuna De Wever en Kyra Gantois, beiden scholieren aan het Koninklijk Atheneum van Mortsel, via social media op om iedere donderdag ook te gaan betogen. Of toch tot er een sluitend klimaatplan is, waarin staat vermeld dat auto’s niet meer broem-broem mogen doen, reclamepanelen niet meer verlicht mogen worden en koeien geen scheten meer mogen laten. En weten wij veel wat nog allemaal. En Anuna De Wever, die verwierf onmiddellijk de BV-status.

Niet iedere milieuactivist is zélf milieubewust. Zo weten we al dat Gunhild Stordalen overal gaat verkondigen dat we niet meer mogen vliegen, maar verdorie zelf met een privéjet rondvliegt.

Waarmee Anuna De Wever zich verplaatst? De jongens van 9duustpk, een bende petrolheads die zich in en rond het Gentse situeert, wisten haar vierwieler op de gevoelige plaat vast te leggen.

Het blijkt een sportief én ecologisch modelletje te zijn.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Member 314 ?‍♂️⚡️ Anuna De Wever ? #biohead #tevoetermee #klimaatspijbelaars #terugindenbloten #knuffeldieboom

Een bericht gedeeld door • 9 D U U S T P K • (@9duustpk) op

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.