Zo noemt hij zichzelf: gemaskerde nar.

Jongens toch: na een komkommertijdweek volgde nogal eens een weekend. Een 39-jarige skater vroeg een agent herhaaldelijk om een koek op zijn muil en toen hij die uiteindelijk nog kreeg ook, ging hij blèten. Maar hét weekendnieuws was toch wel de video van een feestende Conner Rousseau in Frankrijk.

Ook cumulerende sp.a-voorzitters mogen natuurlijk feestjes bouwen, maar de vaststelling die ‘tScheldt – de site die de filmpjes als eerste bracht – deed was: Rousseau houdt zich niet aan de corona-regels.

Enkele uren later stonden de filmpjes op iedere site te blinken. Rousseau toeterde dat iedereen zich wel aan de corona-regels hield, daar in Frankrijk. En dat hij zich bij terugkomst naar België liet testen, en dat die test negatief was.

Maar Rousseau deed meer dan dat. Hij liet zijn advocaat een berichtje naar het anonieme mailadres van ‘tScheldt sturen, dat die video’s als de wiedeweerga weer offline moesten. Volgens ‘tScheldt omwille van schending van het portretrecht van Rousseau.

“’tScheldt opereert hierbij als de gemaskerde nar in de samenleving”, zo staat er op de site te lezen. “Gemaskerd om vrij en ongestraft te kunnen zeggen wat men denkt. Gemaskerd om vrij aan satire te kunnen doen. Mocht de politiek of journalistiek weten wie er allemaal mee schrijft of tekent aan ‘tScheldt, de wereld zou te klein zijn.”

‘t Zijn nogal Charels dus, daar bij ‘tScheldt. Maar een klacht vanwege ‘schending van portretrechten’, voor dit filmpje dat gans Instagram is rondgegaan? Wij peinzen dat Rousseau’s raadsman wat anders vond om de site te dwingen het filmpje offline te halen.

Een medium is namelijk verplicht te vermelden wie de verantwoordelijke is van alle verspreide content. En dat is in geval van ‘tScheldt zo ongeveer even top secret als wat er zich allemaal afspeelt in Area 51. Zou het niet kunnen dat ze onmiddellijk gehoorzaamden, omdat ze vreesden dat anders hun ware identiteit op de straat zou liggen?

De gemaskerde oppernar van ‘tScheldt, is niemand minder dan Gert Van Mol, de man die Vlaanderen leerde kennen als de kerel die CD&V aan Indische likes hielp.

 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.