Of toch volgens een dokter die het beweert te weten. En het is niet in de slaapkamer te doen.

Dokter Shahzadi Harper is experte in hormonale veranderingen die een invloed hebben op het libido. Zij verklapte aan ‘The Star’ wat dé plek bij uitstek is om eens stevig van jetje te geven.

Het meest wordt er gevogeld in de slaapkamer, maar dat blijkt niet de beste plek. Wel de keuken. “Het is algemeen geweten dat vrijen goed is voor de gezondheid, onder andere omdat er calorieën verbrand worden. Om daarin het optimale te bereiken, kan je dit het best in de keuken doen”, klinkt het.

“Hij moet op een keukenstoel gaan zitten, zij moet bovenop hem gaan zitten. In dit standje verbrandt de vrouw de meeste calorieën.” Op nummer twee staat – ook al in de keuken – het werkblad of de keukentafel.

Allemaal goed en wel natuurlijk. Maar met deze tropische temperaturen, denken heel wat koppels eraan om het in de buitenlucht te doen. In het warme Spanje bestaat er zelfs een website, waar ‘beste buitenplekjes’ vermeld staan. Er worden echter ook plekken in de rest van Europa besproken.

Volgens die site, zijn er in België slechts vier plekjes waar je (relatief) ongestoord je gang kunt gaan: het Carré Tillens Park in Ukkel, het kerkhof in Puurs, de Hubo-parking in Harelbeke en een plek aan een riviertje in Noville-sur-Mehaigne.

Vooraleer je eraan begint…

Nog eerst even dit. Van jetje geven in het openbaar is spannend. Maar ook een heel klein beetje verboden. In het wetboek staat dat omschreven als ‘Openbare schennis van de goede zeden’. Als de arm der wet je betrapt en je hebt geluk, blijft het bij een waarschuwing. Als de mannen in het blauw je betrappen op een plek die ook toegankelijk is voor kinderen, zullen ze het echter niet bij een verwittiging laten.

Je hoeft zelfs niet altijd op heterdaad betrapt te worden. Een tijd geleden dook een Limburgs koppel in de laadbak van hun pick-up, die ze eerst op een verlaten parking parkeerden. Er hing echter wel een bewakingscamera…

Op basis van die beelden kwam de zaak voor de correctionele rechtbank. Het avontuurlijke koppel kreeg een maand gevangenisstraf en een boete van 3.300 euro.

Het is ook oppassen op plekken waar mensen misschien hun hond uitlaten. Zo’n beest kan namelijk, als hij niet aan de leiband hangt, razendsnel en geruisloos achter jou staan. Op een – dacht je – godverlaten plek op z’n hondjes bezig zijn en dan een hond aan je klokkenspel: er zijn leukere dingen in het leven.

Enfin, dan misschien toch maar naar de keuken?

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.