Dit is de meest futuristische Morgan ooit (foto’s)

Bij Morgan bouwen ze, volledig met de hand, klassiek ogende auto’s: dat wisten we al. De Aero GT is zo’n auto met een antieke lijn, maar dan met een futuristisch jasje aan.

In 2001 maakte Morgan de eerste Morgan Aero: de 8 Roadster. Nu moeten we afscheid nemen van de Aero-reeks en de Britse autobouwer doet dat met een knaller.

De Aero GT kreeg namelijk wat aerodynamica-onderdelen aangemeten, zodat er vlotjes mee over het circuit de vlammen valt zonder op te stijgen. Ook de motor wil wel mee: een 4,8-liter V8 die uit de BMW-fabriek komt. Dat blok is volgens BMW-normen al bejaard en levert ‘slechts’ 372pk, maar de Aero GT zet ook maar 1.180 kilogram op de weegschaal. Genoeg voor een sprint naar honderd in 4,5 seconden en een top van 273 km/u.

1

Image 1 of 7

 

Deze speciale Morgan moet 134.000 euro kosten, exclusief BTW en taksen. Of moest eigenlijk: Morgan bouwt slechts acht exemplaren en die zijn allemaal al verkocht.

Waar u nog wel kans op maakt, is dit speciaaltje: de Plus 8 50th Anniversary Edition. Ook al een feestnummer met dezelfde V8 in de neus, maar dan met iets klassiekere lijnen. Hiervan worden vijftig stuks gebouwd.

1

Image 1 of 6

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More