Wie heeft als kind nooit met een racebaan gespeeld?

Heerlijk met twee auto’s racen over een parcours in de vorm van een acht en die controllers maar induwen dat het een lieve lust was. Meer moest dat niet zijn. Maar voor de echte F1-liefhebbers mag het wel wat meer zijn. Met volgende racetrack is ‘meer’ dan nog een understatement, want de Formula 1 Slot Car Racetrack beschikt over zoveel details dat jij jezelf meteen op een Grand Prix waant.

Deze racetrack met 1:32 schaalgrootte is een creatie van het Amerikaanse Slots Mods Raceways. Ze zijn gespecialiseerd in het ambachtelijk bouwen van geweldige racetracks op aanvraag. Onderstaande racetrack werd vorig jaar verscheept naar elke Formule 1 Grand Prix en daar mochten bezoekers van de Formule 1 Paddock Club zich eens flink uitleven.

De houten racebaan heeft een ingebouwde lap timing en on-track camera’s om het competitiegevoel een boost te geven. De toeschouwers, crew, panelen, boompjes,… alles is met de hand geschilderd. De baan zelf is voorzien van een ruige look met de nodige remsporen.

De constructie ervan duurde maar liefst een half jaar en kostte een snelle 90.000 euro. 

Momenteel staat het duur stukje speelgoed te koop bij veilingshuis Sotheby’s aan een startprijs van 20.000 euro. Het geld gaat naar het goed doel Last Mile Fund, om bepaalde ziektes de wereld uit te helpen.

De pitspoezen mogen dan verleden tijd zijn maar met ding in jouw mancave, weet je ze meteen terug te lokken!

1

Image 1 of 6

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."