De tien duurste koffiesoorten kenden we al, maar op gebied van cafeïnegehalte moeten ze toch allemaal de duimen leggen tegen Death Wish Coffee.

Deze koffie heeft zijn naam niet gestolen. Normaal gesproken hebben donker gebrande koffiebonen minder cafeïne dan de wat lichtere varianten. Bij Death Wish Coffee daarentegen hebben ze echter een boon gevonden die twee keer zoveel cafeïne bevat dan het gemiddelde. De koffie wordt vervolgens medium gebrand voor een sterke en robuuste smaak. 

Dat betekent dus twee keer zo snel lopen naar het toilet ’s ochtends om de darmen even dubbel zo hard te ontstoppen. Maar het aansteken van vele kaarsjes op toilet was niet de motivatie van Mike Brown, de oprichter van Death Wish.  Negen jaar geleden merkte Brown, eigenaar van een espressobar in Saratoga, New York, dat zijn klanten bleven vragen naar cafeïnehoudende “sterke, donkere” koffie.

Hij moest blijven uitleggen dat sterk en donker niet samengaan. Straffere cafeïnegehaltes worden namelijk bereikt met een lichtere branding. Hoe langer branden, hoe meer de cafeïne wordt onttrokken.

Dit leidde tot een zoektocht voor Brown: koffiebonen met een natuurlijk hoger gehalte aan cafeïne, zodat je nog steeds een mengsel met een sterke smaak zou hebben, redelijk donker geroosterd en met meer cafeïne.

Hoe hij het geflikt heeft, blijft een goed bewaard geheim, maar dat je er een duidelijke energiestoot van krijgt bewijzen de vele ‘proeffilmpjes’ op YouTube. Per twee eetlepels krijg je maar liefst 250 milligram cafeïne binnen.

Om je een visueel idee te geven hoe straf deze koffie wel niet is, heeft The Huffington Post eens een deel koffie’s uitgetest en het cafeïne gehalte vergeleken.

Je weet wat drinken tijdens de opname van De Zevende Dag.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."