België mag dan op de landkaart amper iets voorstellen, toch zijn er hier en daar wat plekken waar je als surfer aan je trekken golven kan komen.

Oostende, Knokke-Heist en Bredene beschikken over enkele surfspots met prima golven. En als dat niet voldoende is, kun je nog altijd naar de nabije stranden in Frankrijk en Nederland trekken. Maar als stoere surfer kan je moeilijk komen opdraven met surfboard van Hello Kitty, en zeker niet als trouwe lezer van deze website.

Want wij weten namelijk wat klassevol is en waarmee je echt hoge ogen gooit. Wat zeg je bijvoorbeeld van een surfboard dat compleet bestaat uit hergebruikte whiskyvaten? Maar niet zomaar de eerste de beste vaten. Neen, met vaten afkomstig uit de beroemde Glenmorangie destilleerderij in Tain, Schotland en dit in samenwerking met Grain Surfboards.

Glenmorangie staat er om bekend dat zij hun whiskyvaten slechts twee keer gebruiken om de zachte smaak te waarborgen.

Elk surfboard is uniek en allemaal worden ze gemaakt van maar liefst twaalf latten uit één whiskyvat. Maar net zoals je veel centjes op tafel moet leggen voor een degelijke whisky, komt dit bord ook met een aardig prijskaartje: 1.750 euro.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."