Het toerisme op Cuba heeft ooit op een laag pitje gestaan, maar daar is niets meer van te merken.

Onder toezicht van wijlen Castro werden op Cuba opleidingen gestart die het toerisme moesten bevorderen. Hotelscholen en andere horeca-opleidingen, managementtrainingen en opleidingen tot gids, het kwam allemaal met grote snelheid van grond. Er werden hotels gebouwd die beter aan de eisen van de Europese toeristen voldeden dan de bestaande hotels in Sovjet-Russische stijl. Restaurants waar de tongen gestreeld werden en bars waar de meest exotische cocktails bereid werden. En uiteraard sigaren roken tot je erbij neervalt. Inmiddels steekt de toeristenindustrie zelfs de suikerindustrie van het land naar de kroon.

Heb je ook zin om het eiland eens te verkennen, maar wil je toch ’s avonds uitrusten in luxe dan boek je best een kamertje in het Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana.  Onlangs geopend in 2017, beschouwen velen het als het eerste luxe hotel in Cuba. Na een zorgvuldige verbouwing, vertoont dit gebouw van de late negentiende eeuw een glamoureuze Europese stijl, zonder de essentie van de architectuur van Havana te verliezen. Een heus stukje Cubaanse geschiedenis dus.

Pal in het midden van Oud Havana zit je op wandelafstand van allerlei historische trekpleisters, zoals The Capitol en The Great Theater of Havana. Het hotel beschikt over 246 kamers met ieder een eigen stijl en inrichting. Ontspannen en genieten doe je in – uiteraard – een sigaar-lounge of een van de restaurants. Op het dak is tevens gedacht aan een panorama-bar en -restaurant met spectaculair uitzicht.

Overnachten in het hotel begint bij prijzen rond 400 euro, maar je krijgt er dan heel wat voor terug. En wie weet, tijdens een zwoele salsa-avond vind je de liefde van je leven?

1

Image 1 of 6

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."