Black Lives Matter, dat staat als een paal boven water. Ook op het witte scherm.

Niettemin kon de film John Henry, met zwarte acteurs als Terry Crews, Ludacris en Maestro Harrell, geen kat bekoren. In de film speelt Crews de rol van John Henry, een voormalig gewelddadig bendelid. Hij heeft het misdaadleventje vaarwel gezegd en woont nu in het zuiden van Los Angeles, waar hij voor zijn bejaarde vader zorgt. Maar dat verandert als er plotseling twee immigrantenkinderen in zijn leven opduiken, op de vlucht voor zijn voormalige bende.

Het titelpersonage is tevens gebaseerd op een Amerikaanse legende en kinderboek. In het prentenboek was John Henry een Afro-Amerikaanse spoorwegarbeider die een wedstrijd aanging met stoomboren, die werden ingezet bij het aanleggen van een tunnel.

Op papier klinkt het als een spectaculair plot met veel potentieel, de uitvoering is helaas niet om over naar huis te schrijven. De film wordt door vele critici omschreven als een flauwe, onhandige en saaie wraakthriller die geen enkele spanning biedt en een thug-life thriller die zo vaak belachelijk is dat hij bijna op een parodie lijkt.

Sinds de release begin dit jaar is er geen kat gaan kijken en wordt hij nauwelijks gestreamd. De film heeft 0% op Rotten Tomatoes en weet op IMDb slechts een 3,4 op 10 te scoren. Het kan dus met recht een van de slechtste films genoemd worden genoemd. Niet alleen van 2020, maar ook van de eeuw.

Ach ja, gelukkig kunnen zwarte acteurs rekenen op België om hun eer hoog te houden in Hollywood. Want Bad Boys 3 van de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah is nog steeds de meest winstgevende film van het jaar. Yeah!

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."