22 mei 1980: Pac-Man verschijnt in de arcadehallen. Nog geen jaar later zijn er al honderdduizend arcademachines verkocht. Pac-Man overtreft daarmee spellen als Tetris en Street Fighter.

Tohru Iwatani, de bedenker van Pac-Man, wilde een game creëren die vrouwen naar de arcadehallen zou lokken. Hij dacht onder meer aan mode en winkelen, maar ook aan eten.  Die eetlust van vrouwen deed Iwatani uiteindelijk besluiten om Pac-Man te maken zoals de game uiteindelijk geworden is: een happend mannetje dat kleine puntjes opeet. Maar omdat Pac-Man ook schattig moest zijn, werden er gekleurde spookjes bedacht als tegenstanders. Aliens zouden vrouwen immers niet aanspreken. Met de gekleurde spookjes probeerde Iwatini een soort Tom en Jerry-scenario te creëren.

Vandaag kunt u samen met vrouwlief die nostalgie nog eens in het groot herbeleven. ’s Werelds grootste Pac-Man Game is maar liefst 2,75 meter hoog en heeft een 108″ LED scherm. Met ingebouwde speakers en two-person playmode is uren spelplezier verzekerd. Er is echter een klein nadeel, namelijk de kostprijs van 9.000 euro. 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."