Dit is ’s werelds meest noordelijke whisky (video)

Whiskyliefhebbers, opgelet. Zet jullie vikinghelm al maar op wanneer jullie dit goedje serveren aan de gasten.

Want deze whisky komt met een leuk en uniek verhaal. De Bivrost Niflheim Single Malt Whisky wordt met de hand gemaakt onder het noorderlicht aan de voet van de Lyngen-Alpen in Noorwegen, gelegen op 69 graden noorderbreedte. 

Niflheim bestaat uit gerst afkomstig van Viking Malt in Finland en ijswater van Elvejordvannet. Geproduceerd dus met Scandinavische gerst, wordt de drank drie keer gedistilleerd en gerijpt in een combinatie van sherry, bourbon en virgin eiken vaten. De vaten zelf rusten in een ondergrondse opslagkluis, die voorheen deel uitmaakte van een netwerk van tunnels in een NAVO-basis uit de Koude Oorlog.

De geur doet denken aan honingraat met een vleugje kokosijs, terwijl de de smaak bestaat uit feestelijke kruiden, sinaasappelolie en een paar stukjes geroosterde ceder. Dankzij de 46% alcohol, loop je meteen strontzat rond als een Noorman.

De naam Niflheim is afkomstig uit de Noordse mythologie. Dit is het rijk der nevelen, maar ook het rijk der doden, een ijzige wereld waar een levende weinig te zoeken had. 

De flessen zijn momenteel allemaal uitverkocht en leveren op veilingssites al een aardige 350 euro op.

Maar de komende vijf jaar komen er twee releases per jaar uit van distilleerderij Bivrost, allemaal vernoemd naar de negen werelden van de Noorse mythologie. 

Plunderen die handel!

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More