Dit is verrassend genoeg de gevaarlijkste drug ter wereld (video)

Er bestaan verschillende levensgevaarlijke drugs, maar eentje springt er toch bovenuit.

Als je aan dodelijke drugs denkt, dan heb je het algauw over heroïne, crack, methamfetamine of cocaïne. Dergelijke drugs staan inderdaad helemaal bovenaan het dodelijkste lijstje.

Maar er is een drug die nóg meer schade aanricht, op fysisch en psychologisch vlak, maar hij drijft ook families en gemeenschappen uit elkaar, dwingt gebruikers in de criminaliteit en heeft een enorme financiële impact.

Jawel, we hebben het over alcohol. Het grote gevaar van alcohol schuilt in het feit dat de drug zo wijdverspreid gebruikt wordt en sociaal aanvaard is. 61,7% van de wereldbevolking drinkt weleens een alcoholisch drankje.

Gemiddeld spelen we zeventien liter pure alcohol naar binnen per jaar. De World Health Organisation kwam tot de conclusie dat er jaarlijks maar liefst 3,3 miljoen mensen sterven aan alcoholgebruik. Dat komt neer op één alcoholdode om de tien seconden. Reden genoeg om alcohol te beschouwen als dé gevaarlijkste drug ter wereld.

Al geloven wij dat u niet veel verkeerd doet als je het met mate(n) drinkt. 

 

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More