Tegenwoordig is Mercedes-AMG een massaproduct, maar er was een tijd dat er in de werkplaats van AMG jaarlijks slechts een handvol Mercedessen werden getuned.

In 1967 werd het tuningbedrijf AMG opgericht. In de werkplaats knutselden ze het liefst van al aan Mercedessen. Pas in 1993 sloot AMG een verbond met Mercedes, waarna AMG-producten gewoon in de showroom bij Mercedes stonden en in grotere getallen geproduceerd werden.

Deze Benz stamt uit 1979. Van deze ‘123-generatie’ werden er dus niet veel onder handen genomen door AMG. Precieze aantallen zijn er niet bekend, maar reken erop dat dit een zeldzaamheid is.

De Benz heeft 276pk onder de kap en kreeg in de AMG-stal zwarte accenten, waar die bij de ‘gewone’ 123 chroom zijn. Ook het interieur werd aangepakt.

Onderstaand exemplaar gaat in april onder de hamer bij RM Sotheby’s in Essen. Helaas ontbreken de papieren die moeten aantonen dat het om een authentieke AMG-ombouw gaat, waardoor verwacht wordt dat-ie ‘slechts’ tussen de 60.000 en 70.000 euro zal opbrengen.

1

Image 1 of 11

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.