Het ziet er naar uit dat de hele mondmasker-saga nog een poos gaat duren.

“Shit, mijn mondmasker vergeten in de auto!” nomineren we dan ook al als meest gebruikte zin van 2020. Maar voor de meesten is er al een soort van gewenning opgetreden en lijkt het dragen van die mondvod de normaalste zaak van de wereld.

Ze komen ondertussen in alle maten en vormen en je kan ze zelfs op maat laten ontwerpen, zodat ze passen bij de rest van je kledij. Er is slechts één gegeven waar je weinig aan kan doen: dragers worden bewust van de geur van hun eigen adem. En dat kan soms confronterend zijn. Tenzij je adem elke minuut even fris ruikt als de bergtoppen uit Tirol, maar dat betwijfelen we. 

Voor de carnivoren onder ons heeft het Amerikaanse vleesmerk Hormel een oplossing hiervoor bedacht. Hun stijlvolle masker staat niet alleen vol met prints van stukjes spek, het draagbare accessoire  ruikt alsof je net een verse McBacon hebt besteld. Zonder bijhorende sausjes weliswaar, wollah!

Het bedrijf geeft deze gratis maskers weg tot 28 oktober. De actie loopt zolang de voorraad strekt. Met deze actie willen ze tevens hun liefdadigheidsorganisatie Feed America in de kijker zetten, waarmee ze 10,000 maaltijden schenken aan arme gezinnen in deze moeilijke tijden.

Let vooral op de bijhorende waarschuwing wanneer je erin slaagt een masker te bemachtigen:

Tja dat is niet de kat bij het spek zetten, maar bij de dorpsidioot.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."