Ben jij een workaholic? Zelfs in deze tijden waarin we noodgedwongen een stapje terugnemen?

Je kan uiteraard tijdens de nacht ook elk moment je smartphone controleren voor binnenkomende e-mails of nieuwtjes. Maar je partner zal het niet echt weten te waarderen. Maar nog belangrijker is je gezondheid.

Het blauwe licht van het smartphone-schermpje onderdrukt de productie van melatonine, het slaaphormoon. Deze stof regelt ons bioritme, of het waak-slaap ritme. Naar de avond toe wordt het donkerder en wordt melatonine aangemaakt. Maar het voortdurend kijken naar schermpjes kan het Zandmannetje ook technisch werkloos maken.

Was er maar een andere manier om op de hoogte gebracht te worden van belangrijke notificaties. Wel, dat is er nu.

De Aumi Mini is een smart nachtlampje dat je werkelijk van alles op de hoogte houdt, en met een lichtsterkte die aangenaam aanvoelt voor je ogen. Je stuurt het lampje aan via een app op de smartphone. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan je het lampje ’s ochtends blauw laten flikkeren ’s als er regen voorspeld wordt. Of fel geel als het zonnig wordt.

Je kan het lampje weer twee keer laten knipperen als er een berichtje binnenkomt, of één keer felrood voor e-mails met een vlaggetje.

Je kan kiezen tussen maar liefst 16 miljoen kleuropties.

Wie dus echt nooit meer gerust wil zijn, haast zich naar de website om het hebbeding van 20 euro te bestellen.

Alleen balen als je een beetje kleurenblind bent…

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."