Dit opklapbaar toestel laat je viervoeter nooit bakken in de zon (foto)

We lijken het soms te vergeten, maar dieren hebben ook gevoelens.

En ze voelen ook fysieke pijn. Ze kunnen wel moeilijk ‘au’ of ‘stop daar in hemelsnaam mee’ roepen, dus moeten we meestal afleiden van hun gedrag wat er scheelt.

Zo ook in geval van oververhitting.  Omdat honden en katten weinig of niet transpireren, wordt hun lichaamstemperatuur voornamelijk via hun ademhaling en zoolkussentjes geregeld. Hittegolven zoals we die de laatste jaren gekend hebben, zijn soms fataal voor grote honden met een dikke vacht.

Het lijf van je hond is niet meer in staat om voldoende af te koelen en hij kan een hitteberoerte oplopen. Een hond kan zijn ‘jasje’ niet uittrekken als hij het te warm heeft. Zorg dus regelmatig voor verfrissing of installeer een zwembadje waarin hij zich kan uitleven.

Geen water in de buurt tijdens een verplaatsing? Wel, zorg dan tenminste voor een schaduwplek waar Woefie kan chillen met de billen. Ook geen bomen in de buurt? Dan kan uiteindelijk de ShadyPaws Pet Shade soelaas bieden.

Een soort van mini-strijkplank die je op eender welke ondergrond kan openklappen en meteen de nodige schaduw voor je kwispelde vriend voorziet. Het waterdichte zeildoek is UV-werend en heeft een UPF-waarde van 50 procent, hetgeen betekent dat slechts 1/50ste van de UV-straling wordt doorgelaten.

Je bestelt er al eentje online voor 75 euro.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More