Het klinkt surrealistisch, maar ook fictieve wandelende rottende lijken hebben last van het coronavirus.

Want de televisieserie The Walking Dead heeft enorm vertraging oplopen door de uitbraak van het virus. Alhoewel de opnames van de serie in de Amerikaanse staat Georgia al afgerond waren, kon de postproductie van de zombieshow niet worden afgemaakt onder de huidige omstandigheden, aldus AMC. Want een walker zonder bijhorende geluids- en visuele effecten is als een Veiligheidsraad zonder blunders, iets klopt er niet.

Hierdoor hebben miljoenen kijkers de seizoensfinale moeten missen. Het is dus even afwachten hoe Daryl, Carol, Negan en co de confrontatie gaan aangaan met de enorme horde van Whisperers.

Eén ding is zeker, een finale zonder kleerscheuren en bloedvergieten bestaat niet in de wereld van de Walking Dead. Zo choqueerde de serie vorig seizoen nog enorm door maar liefst tien belangrijke personages een kopje kleiner te maken in één aflevering.

Je zou dan denken dat de makers niet vies zijn van wat walgelijke scènes. Denk ook maar eens terug toen het personage Glenn van dichtbij kennis maakte met de honkbalknuppel Lucille.

Niettemin is er toch een moment uit de strip – waarop de reeks is gebaseerd – dat zelfs te gortig was voor de makers om te verfilmen.

In de uitgave The Walking Dead #43 geschreven en getekend door Robert Kirkman, Charlie Adlard, Cliff Rathburn,en Russ Wooten, zien we hoe de slechterik van dienst – The Governor – voor dood wordt achtergelaten door onze helden.

Hij slaagt erin terug te strompelen naar zijn verlaten stadje, waar hij botst op zijn dode nichtje die er ondertussen lekker afgetakeld uitziet en met een appetijt voor lekker vers mensenvlees.

The Governor rukt haar tanden uit en draait haar een natte tong. Een wtf-momentje dat zelfs Rick Grimes doet kokhalzen.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."