Ben je één van die hysterische mensen die momenteel met volle winkelkarren doorheen de supermarkt raast in het geval een zeker virus ons doet opsluiten binnen de muren van ons eigen huis?

Vergeet dan zeker niet tussen het hamsteren door een rek noten te plunderen. Want dan kan er negen maanden na de quarantaineperiode wel eens een heuglijk wonder gebeuren.

Onderzoekers van de Universitat Rovira i Virgili in Spanje concludeerden namelijk tijdens een studie dat het eten van twee handjes noten zorgt voor een verbeterde kwaliteit van je zaadcellen en de hoeveelheid (14% toename), beweeglijkheid (6%), snelheid (4%), vorm en afmeting (1%) ervan.

Vruchtbaarheidsexperten bekeken het zaad van 119 gezonde mannen voor en na  een experiment waarbij de helft van de mannen gedurende 14 weken 60 gram gemengde noten aten. Niet de geroosterde of gezouten ongezonde soort, maar onbewerkte hazelnoten, amandelen en walnoten. De mannen met noten hadden opmerkelijk een grotere aanmaak van spermacellen dan zij zonder in hun dieet.

Omega-3 en anti-oxidanten zijn goed voor de vruchtbaarheid en die zitten namelijk volop in noten. 

Dus dames met een kinderwens, jullie weten wat doen: een vent zoeken met noten in zijn lijf!

 

 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."