Zo lelijk dat het mooi wordt.

De Amerikaanse fabrikant Bollinger heeft zopas hun B1 op de wereld losgelaten. Een vehikel met de aerodynamica van een bushok en een volledige elektrische aandrijving. Een accupakket van 100 kWu moet ervoor zorgen dat u met de B1 zo’n driehonderd kilometer ver geraakt, door veld en bos.

Inderdaad door veld en bos, want in tegenstelling tot de hedendaagse – en vaak slechts 2-wielaangedreven – SUV’s is dit beest wel degelijk terreinvaardig. Boven zowel de voor- als achtertrein zitten elektromotoren gemonteerd, die de B1 permanente 4×4-aandrijving geven. Met een bodemvrijheid van negenendertig centimeter kunt u zich al doorheen redelijk ruw terrein begeven.

Bovendien kunt u er ook ontzettend lange zaken voorwerpen mee vervoeren. Voorin ligt helemaal geen motor, waardoor er zich onder de ‘motorkap’ eveneens een kofferruimte bevindt. Met een soort van skiluik bovendien, zodat u lange attributen achterin kunt inladen en gewoon tot in de voorkant doorsteken.

Het ideale werkpaard dus. Alleen voorlopig nog niet geschikt om er de woestijn mee te doorkruisen, aangezien er daar nog geen laadpalen staan.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.