Beter één vogel voor een 4K-camera dan tien in de lucht.

Tijdens het recente Grote Vogelweekend hadden 3.500 mensen in ruim 17.500 tuinen en 218 speelplaatsen meer dan een half miljoen vogels geteld. Er werd dus nogal wat afgevogeld. Voor zij die meer willen dan alleen maar de gevleugelde vriendjes te tellen, maar ook interesse hebben wat precies allemaal de tuin bezoekt is deze Bird Feeder Photo Booth wel een handig hebbeding.

Een vogelvoederhuisje met daaraan een 4-k motion-activated camera bevestigd. Dankzij de geïntegreerde WiFi kan je rustig in je warme woonkamer mee volgen op de smartphone wie er allemaal uit de lucht komt gedropt en dankbaar gebruik maakt van je achtergelaten voedsel.

De camera reageert op beweging en waarschuwt je via de app wanneer de vogeltjesdans start. Vanop afstand neem je prachtige foto’s van de hongerige beestjes.

Op de Instagram-pagina van de fabrikant kan je samen met een andere gebruikers je mooiste foto’s delen.  Zo valt het op dat behalve vogels ook andere diertjes zoals eekhoorns dankbaar gebruik maken van het voederhuisje.

Dit aan een prijs van ongeveer 65 euro. Mini-ruitenwissers om de camera vogelpoepvrij te houden zijn niet inbegrepen.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."