De vrouw, die in 1996 stierf, voorspelde ook de aanslag op de Twin Towers, de Brexit en de opkomst van Islamitische Staat. Voor 2018 deed ze twee grote voorspellingen.

De Bulgaarse Baba Vanga stierf in 1996. Ze was toen 85. Ze voorspelde dat in 2001 Amerika zou worden aangevallen door ‘stalen vogels’ en dat er ontzettend veel onschuldig bloed zou vloeien. Ze voorspelde ook dat de Brexit op het einde van 2016 zou plaatsvinden. Ook voorzag ze dat er een leger van moslimextremisten Europa zou binnendringen.

Verder voorspelde ze dat in 2028 de honger de wereld uit zou zijn, dat de aarde onbewoonbaar wordt in 2341 – maar dat dit geen probleem is, daar we tegen die tijd al een andere bewoonbare planeet gevonden hebben – en dat het in de 51ste eeuw gedaan zal zijn met de mensheid.

Maar ook voor volgend jaar voorspelde ze twee dingen. China zou de Verenigde Staten vervangen als ‘wereldmacht’ en de mensheid zal nieuwe vormen van energie ontdekken op de planeet Venus.

Of dat realistisch is? De Chinese economie gaat er de laatste jaren natuurlijk wel met rasse schreden op vooruit. In 2015 was 15,6 procent van de wereldeconomie in handen van de Chinezen en dat cijfer groeit nog. In datzelfde jaar bezat Amerika 16,7 procent van de wereldeconomie, maar dat cijfer gaat er op achteruit. Theoretisch gezien zou die voorspelling dus kunnen uitkomen.

Wat Venus betreft: in juli 2018 staat de lancering van de Parker Solar Probe op het menu. Die zal niet op Venus landen, maar wel de planeet haar graviteit gebruiken om een baan rond de zon te maken. De kans is dus niet helemaal ondenkbeeldig, dat er daar wat ontdekt zal worden.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.