Het einde van het jaar nadert en je weet wat dat betekent: jaaroverzichten-lijstjes tot ze je strot uit komen.

Gelukkig houden we het hier bij de P-redactie niet te ingewikkeld. We gaan het niet hebben over de tien meest markante beursnoteringen van 2018, maar wel over de tien heetste filmscènes van 2018.

10. Dakota Johnson in ‘Fifty Shades Freed’

Net als beide voorgangers, lijkt het slotstuk van deze trilogie op de automatische piloot gemaakt te zijn. Van spannings­opbouw is er nauwelijks sprake en scènes volgen elkaar plompverloren op. Het ziet er allemaal te gelikt uit, als een auto- of parfum-reclamespotje. Maar toch bezorgde de film bioscoopgangsters een kletsnat slipje, en daar zal Mr. Grey wellicht iets mee te maken hebben. Gelukkig was het niet een compleet borefest voor de heren.  Enkele scènes konden ons ook bekoren.

https://www.youtube.com/watch?v=P5MxJN2jMaU

9. Paulina Gaitan in ‘Diablo Guardian’

Violetta heeft het helemaal gehad met haar leven in Mexico. Ze steelt geld van haar ouders en vertrekt naar New York. Hier wil ze een nieuw leven beginnen, maar natuurlijk zijn die gestolen centjes er al snel door gedraaid en verandert haar droom in een nachtmerrie. De Spaanstalige serie is gebaseerd op een boek van Xavier Velasco. Actrice Paulina Gaitan zat er niet mee in zich wel letterlijk bloot te geven, en wij natuurlijk ook niet.


 

8. Dina Shihabi in ‘Tom Clancy’s Jack Ryan’

De boeken van de in 2013 overleden Clancy gingen vooral over het geloof in de ideologische en technologische superioriteit van de Amerikanen in hun eeuwige strijd tegen het kwaad, welke gedaante dat ook aanneemt. Die lijn wordt in de serie voortgezet, waarmee Tom Clancy’s Jack Ryan een soort tegenhanger wordt van de serie Homeland, De actrice Dina Shihabi, afkomstig uit Saoedi-Arabië nota bene, gaf wat extra pit aan de serie en hoe.

7. Addison Timlin in ‘Submission’

De docent Ted Swenson is een befaamde romanschrijver, een bewonderenswaardige collega en liefdevolle echtgenoot. Wanneer de ambitieuze en getalenteerde studente Angela haar provocerende werk met hem deelt, vervaagt stilaan de grens tussen leraar en student.  Actrice Timlin was in ieder geval met onderscheiding geslaagd voor het orale examen.

 

6. India Eisley in ‘Look Away’

Maria is een verlegen tienermeisje. Thuis voelt ze zich vervreemd van haar ouders en op school wordt ze verstoten. Uiteindelijk vindt ze een boezemvriendin in Airam, een persoon in haar eigen spiegelbeeld. Deze ontdekking blijkt gruwelijke gevolgen te hebben wanneer ze met de kwaadaardige Airam van plaats wisselt. Look Away: zal je zeker niet doen wanneer sommige scènes in beeld komen.

5. Lucy Hale in ‘Dude’

Dude volgt vier meiden die nog even genieten van hun laatste weken op de middelbare school samen, vooraleer hun wegen zullen scheiden. Hale geeft gestalte aan het hoofdpersonage Lily , die te maken krijgt met verlies en grote levensveranderingen. En wat rijmt er zoal op Dude?

4. Betty Gilpin in ‘GLOW’

De Netflixserie GLOW, over worstelende vrouwen, is geschreven door de makers van Orange is the New Black, dus je weet meteen wat te verwachten. Vechtende vrouwen in strakke outfits. Soms ook in géén outfits. Zoals actrice Betty Gilpin hier duidelijk aantoont.

3. Mishel Prada and Michelle Badillo in ‘Vida’

In de Verenigde Staten is de serie Vida van Starz één van de best best bekeken series van de voorbije periode. In de serie maken we kennis met de zusjes Emma en Lyn, gespeeld door Mishel Prada en Melissa Barrera. De beide zussen kiezen er na de dood van hun moeder voor om terug te keren naar hun geboorteplaats East Los Angeles, waar ze uiteindelijk de beslissing zullen nemen om niet alleen de bar die hun moeder hen heeft nagelaten te herstellen, maar ook het appartementencomplex te runnen dat ze nu bezitten. Dat het minder saai is dan het klinkt, bewijst onderstaande scène.

2. Dichen Lachman in Altered Carbon

In de duurste Netflix-serie ooit Altered Carbon kan de mens eindelijk onsterfelijk worden. Wat als je de essentie van jezelf, jouw bewustzijn, kan vastleggen in een disc? En die disc kan plaatsen in een nieuw lichaam? Zo wordt jouw lichaam niets minder dan een omhulsel dat je kunt afleggen. Het lichaam van actrice Dichen Lachman is nochtans geen science fiction.

1. Jennifer Lawrence in Red Sparrow

De enige echte A-ster op de lijst en ook de meest geanticipeerde naaktscène van 2018. De opnames van de naaktscènes voor de film Red Sparrow hielpen Jennifer Lawrence om over het trauma van het lekken van haar naaktfoto’s heen te komen, vertelt ze aan Vanity Fair. “Het is dit keer mijn eigen keus. Ik pak iets terug dat van me gestolen was en het voelde normaal. Het hielp me genezen”, zegt de beroemde actrice. Gezondheid boven alles, zeggen we dan.

Lees ook:

Dit waren de tien heetste naaktscènes van 2017

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."