Vandaag is het  Nationale Drink Wijn Dag en daar moet opgedronken worden.

Het doel van deze  #drinkwijndag is om de voorliefde voor wijn en haar gezondheidsvoordelen te promoten. Want wijn is goed voor je omdat het slagaderlijke verstoppingen en het verharden van de slagaderlijke wanden kan voorkomen, het zorgt voor een betere doorbloeding, spijsvertering en hartritme. Het vertraagt het ontstaan van nieuwe vetcellen en het verhoogt je endorfine-gehalte. Reden genoeg dus om vandaag een flesje open te trekken.

Echte wijnliefhebbers hebben ondertussen al een ticket gekocht voor het wijnfestival Fête des Vignerons. Vanaf 18 juli 2019 staat namelijk de stad Vevey in Zwitserland voor meer dan drie weken in het teken van wijn en verwacht het rustig stadje maar liefst 400.000 wijnproevers te verwelkomen.

Het eerste festival vond plaats in 1799 en werd opgericht door de Brotherhood of Winegrowers. Wat dit festival vol met proeverijen, livemuziek en wijneducatie zo speciaal maakt is, is dat het maar eens om de 20 jaar wordt gehouden wordt. En dit op de beroemde wijngaardterrassen van Lavaux,  een wijnbouwgebied dat in 2007 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst.

Filmliefhebbers komen trouwens ook aan hun trekken, aangezien een beetje verder het landgoed ligt waar Charlie Chaplin de laatste 25 jaar van zijn leven heeft doorgebracht, en waar er een museum is gewijd aan zijn leven en werk. 

De ‘wijnarena’ heeft onder ook al een grondige transformatie ondergaan sinds de laatste editie van 1999, zoals onderstaande beelden bewijzen. Een festival dus dat je niet zomaar eventjes overslaat.

https://www.youtube.com/watch?v=jCl6J7cb8Us

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."