Misschien eens een ander ‘slaapstandje’ proberen?

Onderzoek heeft al aangetoond dat je best niet naast elkaar in slaap valt als je regelmatiger van bil wil gaan met je partner. Veel koppels slapen tegenwoordig dan ook in aparte slaapkamers. Zijn jij en je partner nog van de oude stempel en vallen jullie nog naast elkaar of in elkaars armen in slaap? Dan zegt jullie slaappositie waarschijnlijk veel over je relatie.

De zeester

Dit is waarschijnlijk een welbekend slaapstandje bij veel koppels. De ene ligt met zijn of haar armen en benen wijd gespreid, zodat de ander maar weinig plek over heeft in bed.

Volgens relatie-experten wilt dit zeggen dat de zeester in bed waarschijnlijk eerder egoïstisch is van aard en dat zij of hij ook jullie seksleven bepaalt en de lakens uitdeelt tussen de lakens.

De troostzoeker

Een van beide ligt in foetushouding met zijn of haar rug tegen de ander aangedrukt. De partner slaapt met zijn lichaam van hem of haar vandaan.

Deze positie geeft de troostzoeker de emotionele zekerheid die hij of zij nodig heeft. Maar het kan ook aantonen dat hij of zij zich eenzaam voelt in de relatie. Het is dus belangrijk om alle communicatieproblemen aan te pakken, voordat de afstand tussen beiden te groot wordt. De troostzoeker zou ook de voorkeur geven aan een uitgebreid voorspel, maar bang zijn om erachter te vragen. Ook hierover moet volgens de relatie-experten gecommuniceerd worden, als je wil dat je partner responsief is tijdens jullie vrijpartij.

De tegenpolen

Bij dit slaapstandje ligt het koppel met hun rug naar elkaar toe en laten ze een duidelijk gat tussen hun lichamen.

Dit zou aantonen dat beide partners erg onafhankelijk zijn van elkaar, maar houdt ook een risico in op een groeiende afstandelijkheid. Wanneer één van beiden zich verwaarloosd of afgunstig voelt, kan slapen in deze positie de afstand net vergroten. Om dit te vermijden, toon je overdag best voldoende affectie. Relatie-experten waarschuwen ook dat koppels die als tegenpolen in bed liggen, een onbestaand seksleven riskeren. Maar als je er voldoende moeite voor wilt doen, kan je net explosieve vrijpartijen hebben.

De buiklanding

De partners liggen volledig uitgestrekt, plat op hun buik.

Alsof ze gewoon voorover in hun bed zijn neergeploft, met andere woorden. Dit kan erop wijzen dat beide partners gestresseerd en vermoeid zijn omdat ze teveel hooi op hun vork nemen. En dat kan dan weer betekenen dat ze nog maar weinig fut over hebben om aan hun relatie te werken. Het kan zijn dat je van nature op je buik slaapt, maar experten raden aan je partner duidelijk te maken dat je hem of haar niet uitsluit en om voldoende affectie te tonen voordat je in comateuze toestand belandt. Stoeipartijen kunnen dan weer erg gemakzuchtig worden, zeker wanneer je partner inderdaad uitgeput is. De buikslaper laat zijn of haar partner waarschijnlijk al het werk doen.

De halve knuffel

Eén van beide partners ligt op zijn of haar rug, terwijl de ander zich tegen hem of haar aan nestelt.

Deze koppels zijn erg liefdevol naar elkaar toe en zijn gevoelig voor elkaars behoeftes. Ze beschrijven elkaar waarschijnlijk als elkaars soulmate en tonen ook publiekelijk veel affectie. Deze koppels houden van sensuele, gepassioneerde vrijpartijen bij kaarslicht. En als kaarslicht ontbreekt, zullen ze het licht dimmen om die sfeer te creëren. Beide partners nemen graag hun tijd om de ander te plezieren.

Het gemengde signaal

Hierbij liggen de partners met hun bovenlichamen weg van elkaar, maar raken hun voeten wel of zijn deze verstrengeld.

Relatie-experten menen dat dit aantoont dat er een machtsstrijd gaande is in de relatie, maar dat de partners het nog niet hebben opgegeven en graag stappen in de goede richting willen zetten. Er wordt aangeraden eens goed met elkaar te praten en om elkaar het gevoel te geven dat het oké is om het over je pijnpunten te hebben. Het is ook belangrijk om voor het gesprek eerst de goede dingen in je relatie te benadrukken. Koppels die in deze positie slapen, houden waarschijnlijk ook van machtsspelletjes in bed en experimenteren graag met handboeien en blinddoeken. Idealiter wordt er afgewisseld wie de dominante persoon is in bed.

Lepeltje-lepeltje met de vrouw als grote lepel

Wanneer de vrouw vanachter ligt in de lepeltje-lepeltje houding, wilt dit zeggen dat zij een verzorgend kantje heeft en dat ze zich bekommert om de emotionele kant van de relatie. Dat wilt niet zeggen dat zij de broek draagt, maar wel dat ze een erg ondersteunende partner is. Het is belangrijk dat de man in deze relatie het gevoel heeft dat er naar hem geluisterd wordt. De vrouw reageert waarschijnlijk erg goed op een liefdevol voorspel en zal duidelijk laten blijken wat ze wil.

Lepeltje-lepeltje met de man als grote lepel

Ligt de man vanachter, wilt dit zeggen dat hij op een traditionele manier de relatie beleeft en dat hij beschermend is over zijn partner. Voor de vrouw is het een troostende positie, die haar het gevoel geeft dat er voor haar gezorgd wordt. Experts waarschuwen echter dat deze traditionele relatie geen ouderwetse relatie mag worden, waarin de man alle beslissingen neemt. De traditionele man houdt waarschijnlijk ook erg van de missionaris-positie, een erg populaire positie die nochtans snel kan gaan vervelen. Het is aan de vrouw om hem aan te moedigen eens iets anders te proberen.

De knuffel

Beide partners nemen hierbij deel aan de knuffel en liggen verstrengeld, vaak met hun erogene zones tegen elkaar aan gedrukt.

Deze slaappositie toont aan dat beide partners een grote passie koesteren voor elkaar en zich in de honeymoon-periode van de relatie bevinden. Maar pas op dat de relatie niet alleen om het lichamelijke gaat draaien. Een grote passie in bed kan ook gepassioneerde ruzies buiten de slaapkamer betekenen. Probeer dus kalm te blijven bij een meningsverschil. Deze koppels experimenteren ook graag in de slaapkamer, zijn niet vies om speeltjes te gebruiken en verwisselen vaak en graag van positie. 

Gepubliceerd door Tess Van Linden

Good girls are bad girls that never get caught