Nog een paar weekjes doorbijten en dan is het zomervakantie.

Uit onderzoek blijkt dat de één op de vier Belgen zijn zomerreisje al boekt in november. Kwestie van er vroeg bij te zijn en stressvrij te kunnen genieten van zon, zee en strand in het buitenland. Maar wat als je als passagier gestrand bent op een luchthaven door één of andere onverwachte staking?

Wel, hoop dan gewoon dat je even mag vertoeven in één van onderstaande luchthavenlounges.  Want een beetje luxe en comfort verzacht de pijn altijd (op voorwaarde dat je eerste klas vliegt en over de juiste lidkaarten beschikt).

 

1. Lufthansa First Class Terminal, Frankfurt Airport

Waarom slechts een aparte lounge aanbieden, als je een gehele terminal ter beschikking hebt voor passagiers van eerste klas? Deze terminal in Frankfurt beschikt over een snoepbar, sigaarlounge, verbazingwekkende luxebad en een persoonlijke assistent om je door de douane en de veiligheidscontrole te begeleiden. Nadat het buikje vol is, brengt een persoonlijke chauffeur je in een dure luxewagen naar het vliegtuig.  

2. Swiss First Class Lounge, Zurich Airport

Volgende lounge geeft menig interieurarchitect een spontaan hoogtepunt. Volledig opgebouwd uit steen en hout straalt het Zwitserse klasse uit. Last van jetlag na de overstap? Geen probleem, want je kan als passagier jezelf terugtrekken in een privéslaapkamer vol met kleine Bulgari luxuries en een waanzinnig buitenterras met indrukwekkend uitzicht op de Alpen. Nadat de neus fris genoeg is door al die berglucht, is het tijd om bergen te verzetten in de champagnebar met een zeer breed assortiment. 

3. Qatar Airways Al Safwa First Lounge, Doha Hamad International Airport

Rijke voetbalfans zullen tijdens het WK 2022 al vanaf de aankomst in de watten worden gelegd. In het geval van de hooligans, bij het vertrek. Alles bij Qatar Airline ademt pure luxe uit. De lounge bestaat vooral uit marmer en zandsteen en beschikt over een prachtige fontein. Het door Doha Museum van islamitische Kunst geïnspireerde ontwerp is buitengewoon verbazingwekkend. De Al Safwa Lounge beschikt over veel faciliteiten. Zo zijn er verschillende privé-ruimtes te vinden. Door de mooie inrichting hebben deze ruimte meer iets weg van een gewone huiskamer. Zelfs de toiletten staan onder constant toezicht van een medewerker, waardoor je nooit de minste bruine streep zal bespeuren.

4. SATS Premier Lounge, Singapore Changi International Airport

Deze lounge is de ideale mix tussen comfort en luxe. Hier word je als passagier op je wenken bedient, terwijl je kunt genieten van lokale gerechten en zelfs kunstwerken. De omkadering van de lounge staat altijd in het teken van het festival dat er op dat moment gaande is in Singapore. En dat zijn er veel. 

5. Air France La Premiere Lounge, Paris Charles de Gaulle International Airport

Van een volwaardig restaurant onder de scepter van sterrenchef Alain Ducasse tot een Clarins spa en Jaguar-transfer van en naar het vliegtuig, is dit een van de beste lounges ter wereld. Normaal gesproken moet je een – erg prijzig – ticket in La Première hebben om hier gebruik van te kunnen maken. Zelfs top tier Flying Blue Ultimate leden komen hier niet binnen. Geraak je er als VIP toch binnen, verwacht je dan eerst aan uitgebreide beveiligingsonderzoeken want… safety first!  Maar met als extraatjes een speciale slaapruimte, haute cuisine en wijnen niet bestemd voor normale stervelingen, is dat een kleine prijs die je moet betalen, in tegenstelling tot de ticketprijs.

6. Centurion Lounge, Hong Kong International Airport

Het is de laatste tijd nogal wat in Hong Kong met al die straatprotesten, maar daar merk je als eersteklas passagier nauwelijks van.  Gratis eten en drinken, douches, snelle wifi en geluidsarme werkstations. Je komt hier niets te kort. Centurion kaarthouders mogen zelfs naar binnen met hun directe familie of tot twee reisgenoten.  Daar kan je genieten van een supermodern design met onder andere tafels van Eero Saarinen, lampen van Tom Dixon, barstoelen van Bertoia en stoelen van Warren Platner. Voor de passagier met een oog voor detail dus.

7. VIP Lounge Club, Punta Cana International Airport

 Bij de aankomst word je onmiddellijk verwelkomd bij het voertuig en direct naar de VIP Lounge gebracht. Drankjes a volonté, verscheidenheid aan voorgerechten,  comfortabele ligzetels en leuke meisjes bij de receptie: wat wilt een mens nog meer? Deze lounge in de Domincaanse Republiek is door niemand minder dan de bekende architect Antonio Segundo Imbert ontworpen. Er is zelfs een infinity pool met een panoramisch uitzicht op de landingsbaan.

8. British Airways Concorde Room, Londen Heathrow Airport

Alle Brexit-grapjes op een stokje, de Britten verwelkomen hun gasten nog steeds in stijl. Al mag de Concorde uit roulatie zijn sinds 2003, de Concorde Room straalt nog steeds luxe uit. Deze lounge is enkel toegankelijk voor British Airways First Class-passagiers en houders van de Concorde Room Card. Een leuk onderdeel is het business center, waar echte Concorde-stoelen gebruikt worden.   Voor de rest doet de lounge denken aan een reusachtige hotelkamer in oude Britse stijl vanwege de grote leren banken, fauteuils, kachels en kroonluchters.

9. Business Lounge, Tallinn Airport

Estlanders zijn gezellige mensen en dat is meteen wat ook opvalt in deze lounge. Niet zozeer de luxe, maar de warmte en gezelligheid dat het uitstraalt. Ook hier: slaapruimtes, massagestoelen, werkplekken, buitenterras, bibliotheek, bar en restaurant waar lokale gerechten worden geserveerd. Met beide voetjes terug op de grond – zowel letterlijk als figuurlijk – ervaar je het meest in deze lounge.

10. Club Kingston, Jamaica Norman Manley International Airport

Deze schilderachtige kleine lounge is een unieke plekje om rond te hangen voordat je begint aan je reis in Jamaica. De kruidige soep is een leuke traktatie voor reizigers die niet kunnen wachten met hun reis. Het is schoon, comfortabel ingericht en heel mooi versierd met mooie kunst en uitgerust met meerdere televisietoestellen om je te informeren en te vermaken. De reggaemuziek op de achtergrond, traditionele Jamaicaanse gerechten, drankjes en de inrichting zorgen voor de ware Jamaicaanse sferen. Het hoogtepunt komt als de dames van de receptie je helemaal begeleiden naar de poort van het vliegtuig.

“We’re going to Jamaica man!”

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."