Driewerf hoera, de zomer is op komst! Het moment om met zijn allen in de fitnesszaal te werken aan die tot ruïne verworden kathedraal. Maar niet iedereen traint met dezelfde middelen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat tot 80 procent (!) anabolen gebruikt. Maar welke? En wat zijn de gevaren?

Winstrol
Wat: De festivalanabool, zeg maar. Recreatieve sporters gebruiken ze om tijdens de zomermaanden strak op het festivalterrein te staan. Winstrol – ‘Winny’ in de volksmond – bouwt spiermassa op, maar is vooral erg sterk in het behouden ervan. En dat is toch belangrijk tijdens zomermaanden met veel terrasjes. Want laat alcohol nu net de sloophamer zijn voor spiermassa. Let wel op; wie Winstrol neemt, krijgt dagelijks een (erg pijnlijke) prik op de spier die u wenst te behandelen. Wat betekent dat u in uw hele lichaam moet liggen prikken. Wie dat niet wenst, kan de populairdere tabletvorm gebruiken. Lekker makkelijk. En vooral minder pijnlijk.
Gevaar: Winstrol neemt het vocht uit de gewrichten weg, waardoor u erg pijnlijke gewrichten krijgt. De anabool is ook erg belastend voor de lever. Zeker als u de tabletvorm gebruikt. Wie een moordaanslag op de lever wil vermijden, spuit het product in. Maar dan moet u dus over een hoge pijngrens beschikken.

Dianabol
Wat:  Een van de oudste massastimulerende middelen die er bestaan en het product waardoor Arnold Schwarzenegger en andere pro’s van zijn generatie – letterlijk – groot geworden zijn. Dianabol werd in de jaren 60 ontwikkeld in Oost-Europa om atleten het ene na het andere Olympische record te laten breken. Het product is ook vandaag een van de meest gebruikte anabolen, want nog steeds heel effectief. In pilvorm!
Gevaar: Dianabol wordt makkelijk omgezet in oestrogeen. Daardoor krijgt u vooral last van humeurwisselingen en een slechte nachtrust. Ook uw lever krijgt het – zoals wel vaker bij anabolen – extra hard te verduren.

Trenbolone
Wat: Het zwaardere spuitwerk. Trenbolone is een van de sterkste anabolen die u kan gebruiken. Het resultaat is navenant: u ziet uw lichaam haast elke dag groeien. U voelt zich het heertje, de alpha male, onoverwinnelijk. En dat gevoel zet u om in de fitnesszaal. U traint nog harder dan voorheen, waardoor u nog meer spiermassa bijkrijgt. Trenbolone erg populair in de grote Belgische steden vanwege de efficiëntie.
Gevaar: Bijna iedereen die trenbolone neemt, ziet zijn vriendin vroeg of laat vertrekken. Het product maakt dat u erg snel op de tenen getrapt bent. Met de nodige woedeaanvallen en agressieve uitbarstingen tot gevolg. Eigenlijk is trenbolone niet gemaakt voor de gewone mens. Maar net omdat het zo effectief werkt, nemen aardig wat mensen het. Nog bijwerkingen? Haaruitval, slapeloosheid, erectieproblemen en – jawel – de voorzichtige vorming van borsten. De zogenaamde bitchtits. Hebt u toch iets om mee te spelen na het vertrek van moeder de vrouw.

Deca Durabolin
Wat: Of ‘deca’ in de volksmond. Deca Durabolin is een massabouwer die wordt geïnjecteerd. Veel recreatieve fitnessboys gebruiken het product als eerste kuur. Maar eigenlijk is dat geen goed idee, want u moet er erg correct bij eten. Geen fastfood! Geen brood! Geen koekjes!  Deca Derabolin voert extra vocht naar uw gewrichten. En dus kan u meer gewicht heffen. Makkelijk verkrijgbaar nog ook.
Gevaar: Wie niet correct eet, krijgt meteen een opgeblazen hoofd. Dat gebeurt ook bij andere anabolen (denk maar aan Dianabol), maar een Deca-spuiter haal je er echt wel meteen tussenuit. Die heeft een waterhoofd van heb-ik-jou-daar. Daarnaast zorgt het product zonder inname van testosteron voor erectieproblemen. Om maar te zeggen: in het wereldje weet iedereen wat een ‘decadick’ is.

Anavar
Wat: De voorzichtige onder de anabolen. In tegenstelling tot andere anabolen gooit Anavar (bij een lage dosis) de eigen testosteronspiegels niet plat. Anavar wordt gebruikt door mensen die alle legale supplementen al eens gebruikt hebben en toch een extra boost(je) willen. Een instapanabool, zeg maar, die je makkelijk in tabletvorm kan nemen. Bovendien hebben Anavar-gebruikers doorgaans geen nakuur nodig om het lichaam weer in evenwicht te brengen, zoals bij andere traditionele anabolica. Populair bij vrouwen.
Gevaar: Anavar geeft doorgaans weinig tot geen bijwerkingen. De kans dat u slaapstoornissen, humeurwisselingen of erectieproblemen krijgt is dus klein, maar nog steeds niet onbestaande. Anavar blijft wel een verboden product.

Groeihormoon
Wat: Groeihormoon is een uitstekend middel tegen ouder worden en is daarom het favoriete middeltje van de supersterren. Vraag maar aan acteur Sylvester Stallone. De sleutel tot de eeuwige jeugd zorgt ervoor dat cellen splitsen en niet groter worden, zoals anabolen doen. Waarom we groeihormoon dan vermelden? Wie meer cellen produceert met behulp van groeihormoon en daar bovenop anabolen gebruikt, creëert nog veel meer spiermassa.
Gevaar: Vooral een lege portefeuille. 100 units (groeihormoon wordt gespoten) kosten gauw 400 euro. Da’s best duur als u weet dat iemand die groeihormoon gebruikt voor spieropbouw minstens 4 units per dag nodig heeft. Weet u meteen waarom vooral de celebs der aarde het product gebruiken. En ook: vanaf een (overmatig) gebruik van 20 units per dag – bij bodybuilders – groeien ook de organen, zoals de darmen. Waardoor het lijkt alsof u met een zwangere buik rondloopt.

Boldenone
Wat: Gemaakt voor vee en nog steeds gebruikt voor vee. Maar ook fitnessboys en bodybuilders durven het te spuiten. Boldenone stimuleert het hongergevoel, waardoor u meer begint te eten en dus sneller spiermassa krijgt. Bovendien is de kwaliteit van de spiermassa zeer goed, want die is zonder vet of vocht. Nadeel van het product is dat het erg traagwerkend is. U moet wel drie tot vier weken geduld hebben voor u resultaat ziet. Wordt gebruikt met testosteron.
Gevaar: De kans op oestrogeenvorming en dus borstvorming is klein. Bij veelvuldig gebruik krijgt u wel te maken met typische alpha male-trekjes en een hoge bloeddruk. Voor het overige zou het in vergelijking met andere anabolen allemaal wel meevallen met Boldenone. Maar ook hier geldt dat het product niet zomaar verboden wordt.

Clenbuterol
Wat: Gemaakt voor paarden die lijden aan astma. Clenbuterol is technisch gezien geen anabool, want het bouwt geen spiermassa op. Wel zet het de longen  open, waardoor u veel meer zuurstof kunt opnemen. Ideaal voor de uithouding en dus gevonden vreten voor de zwemmers en wielrenners van deze wereld. Maar Clenbuterol is ook populair in de fitnesszaal, want het verbrandt veel vet en is daardoor ideaal naar een bodybuildingwedstrijd toe.
Gevaar: Clenbuterol is de koning van de bijwerkingen. Een mens begint er enorm hard van te trillen en krijgt hoofdpijn. Bovendien voelt een gebruiker zich enorm zenuwachtig en slaapt hij slecht. Wie Clenbuterol neemt, heeft het ook vaak warm en koud tegelijk. Let wel: sommige mensen voelen er helemaal niks van. Maar dan is de dosis wellicht te klein geweest. De juiste dosis is – zeker op straat – nog steeds een discussiepunt bij Clenbuterol.

IGF-1L3
Wat: Een vooralsnog erg zeldzame en moeilijk te verkrijgen anabool, maar in het wereldje wordt IGF-1L3 wel gezien als het nieuwste wondermiddel. Gebruikers spuiten het product meteen na de training in de te behandelen spier. Het is het snelst werkende product dat momenteel op de markt is. Er zijn gevallen bekend van gebruikers die op twee maanden tijd twintig kilogram (!) bijkomen. Dat doet u naturel niet eens op tien jaar tijd.
Gevaar: Uw lichaam schrikt zich een hoedje. Het moet pompen als de dood om die abnormaal snel groeiende spieren in gang te krijgen. Meer nog dan alle andere typische bijwerkingen, is IGF-1L3 dus vooral een aanslag op uw hart.

 Wat u nog moet weten over anabolen

  •  In tegenstelling tot wat veel mensen denken, verbranden anabolen geen vet.
  • Testosteron (testo) is de basisanabool van elke kuur. Door het gebruik van anabolen, stopt de lichamelijke productie van testosteron. En dus moet u testosteron bijspuiten in combinatie met een van bovenstaande producten. Enanthaat en proprionaat zijn de meest gebruikte vormen van testosteron.
  • Het ene product zorgt vooral voor gewichtstoename. Het andere maakt dan weer dat je dat gewicht behoudt. Weet wat u neemt. Of niet neemt. Het is maar hoe u het bekijkt.
  • De straatwaarde van inspuitingen schommelt tussen de 50 euro en de 80 euro voor tien milliliter, afhankelijk van het product.
  • Tabletten kosten tussen de 50 en 80 euro voor 100 tabs, afhankelijk van product.
  • De farmaceutische variant (afkomstig uit een professioneel labo dus) is veel duurder.
  • Na een kuur volgt in bijna alle gevallen een nakuur. Die is belangrijk om onder meer het testosteronniveau opnieuw te stabiliseren, het teveel aan oestrogeen af te drijven en de leverwaardes te neutraliseren.

Gepubliceerd door Greg VR

* Censored *