Is de kans reëel dat u ooit in de criminaliteit verzeild geraakt? Zit u met een potentiële moordenaar in huis? De FBI heeft statistieken gemaakt van sterrenbeelden en welke misdaden ze het meest plegen.

Je kunt het zo gek niet bedenken, of er worden statistieken over gemaakt. Zo vroeg men zich bij de Amerikaanse federale politiedienst af, of er een verband bestaat tussen astrologische tekens en de criminele feiten die ze plegen. Dit zijn hun bevindingen.

De Ram zal geen overval plegen met enkel een loodjesgeweer op zak. Zij gaan enkel zwaargewapend op roverspad. Wel hebben de Rammen hun zaakjes goed onder controle en weten ze overtuigend genoeg over te komen, zodat ze niet al te vaak de trekker overhalen.

De Stier voert zijn criminele daad meestal uit in een opwelling. Enige voorbereiding is niks voor dit ietwat temperamentvolle karakter. Maar doordat hij zo onbezonnen te werk gaat, loopt de Stier ook vaak tegen de lamp.

Tweelingen worden volgens het rapport van de FBI opvallend vaak in verband gebracht met fraudezaken.

Een Kreeft blijkt dan weer het sterrenbeeld dat de meeste criminaliteit in het algemeen pleegt, van kruimeldiefstallen tot gewapende overvallen. Passionele moorden, daar zijn ze het beste in. En dan maar ontoerekeningsvatbaar verklaard worden, want ze blijken vaak ook nog eens psychisch instabiel.

Net als de Ram, gaat ook de Leeuw het liefst zwaarbewapend op het criminele pad. Maar hij is ook gevaarlijker. ‘Dankzij’ het opvliegend karakter van dit teken, escaleert de boel iets makkelijker.

Is er een Maagd in het spel? Dan heeft de FBI de handen vol. Zij stippelen alles eerst tot in de puntjes uit, zodat er heel wat speurwerk bij komt kijken vooraleer men hen bij de kraag kan vatten. O ja, gewelddadig zijn ze zelden.

De Weegschaal kan met de Leeuw en de Ram op pad. Meestal tot de tanden gewapend, zeer manipulatief en deinst er niet voor terug zijn zwaar geschut te gebruiken.

Schorpioenen laten zich meestal inspireren door het moment, als ze al eens het criminele pad bewandelen. Ze plegen vaak wel slechts ‘kleine feiten’.

Boogschutters laten zich best vaak verleiden tot de criminaliteit, al zijn het wel slechts diefstalletjes en kleine fraudegevallen.

Als er één sterrenbeeld is dat moeilijk in kaart te brengen was volgens FBI, dan is het wel de Steenbok. De dingen die zij mispeuteren en de ernstigheid ervan zijn zo uiteenlopend, dat er geen lijn in te trekken valt.

Watermannen en -vrouwen zijn brave mensen. Ze komen niet vaak in de statistieken voor. Als ze toch eens iets mispeuteren, dan is het vandalisme. Meestal uit wraak.

Maar de braafsten van allemaal, dat blijken de Vissen. Zij begeven zich volgens de rapporten van FBI zeer zelden op het criminele pad. Doodeerlijke mensen dus. Of zijn het misschien de slimsten, die zich nooit laten snappen?

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.