Je schoonmoeder naakt betrappen in de badkamer: een mens zou voor minder geneigd zijn te geloven in het bestaan van een Bigfoot.

Bigfoot-jager en filmregisseur Todd Standing is er heilig van overtuigd dat het mythische dier bestaat en wijdde een groot deel van zijn leven eraan om het harige beest op film te betrappen.

Iets waar hij in zijn documentaire ‘Discovering Bigfoot’ flink is in geslaagd. Althans volgens Standing toch. Het merendeel van de  kijkers daarentegen geloven er geen snars van en dat laten ze ook weten in de recensies. “Zijn opnames zijn een grap”, “Duidelijk een wazig beeld van een gorilla”, “Mensen in apen-kostuums”,… klinkt het.

Standing daarentegen blijft voet bij stuk houden.  Zo ijvert hij al jaren naar erkenning voor het bestaan van de Bigfoot. Hij ondernam zelfs gerechtelijke stappen, zodat de Canadese overheid zijn jacht op het mythische dier erkent en steunt.

Het bestaan van Sasquatch, Yeti, Migyur, Maggie, Almas of Yeren, zoals de ‘verschrikkelijke sneeuwman’ ook weleens wordt genoemd, is nooit overtuigend aangetoond, maar volgens Standing liegen onderstaande kristalheldere beelden er niet om. Bigfoot bestaat.

Wij ontkennen het alvast niet, ons landje alleen al telt ontelbare politici die op zeer grote voet leven.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."