Het laten zetten van een tatoeage brengt een hoop keuzestress met zich mee. Er zijn zoveel dingen om rekening mee te houden, er goed over na denken is dus zeker een aanrader. Zo is het niet slecht om even te bekijken waar op je lichaam je wil pronken met het inktwerkje.

Voor je een tattoo-artiest op je lichaam los laat is het goed om te weten welke plekken aantrekkelijk worden bevonden. Een onderzoek van Zense bij ruim duizend mensen geeft wat meer duidelijkheid. Verschillende factoren bepalen of je tattoo aantrekkelijk gevonden wordt of niet. Zo is natuurlijk het ontwerp het belangrijkste.  Maar op de tweede plek werd aangegeven dat de locatie ook een heel belangrijke rol speelt. Dus voor je een kunstwerk op je onderrug of voorhoofd laat zetten toch even checken dat je jezelf niet onsterfelijk belachelijk maakt door een ongelukkige plaats uit te kiezen.

Uit het onderzoek bleek ook dat tweeënveertig procent van de mannen denkt dat vrouwen met tattoo’s avontuurlijk in bed zijn. Of dat zo is weten we niet. Wat we wel weten is dat mannen onderstaande vijf plekken de meest én minst aantrekkelijke plekken voor een tattoo op een vrouwenlichaam vinden.

De meest aantrekkelijke plekken voor een tatoeage:

1. Schouders, bovenrug en heupen
2. Onderrug en bovenarmen
3. Ribbenkast, Onderarmen, Bovenbenen, polsen en enkels
4. Scheenbenen
5. Voeten

De minst aantrekkelijke plekken voor een tatoeage:

1. Gezicht
2. Binnenkant onderlip
3. Nek
4. Handen
5. Billen

Goesting gekregen in een tatoeage maar bang van de pijn? Ontdek dan hier welk de pijnlijkste plekken zijn op je lichaam voor een tattoo.